Dagens programI dag 10-20

Padler, springer eller flyver

28. juni 2022

Padler, springer eller flyver

Humboldtpingviner bruger tre forskellige teknikker til fremdrift i vandet, og du kan opleve alle tre i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.


Gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan opleve parkens humboldtpingviner både oppe fra land, og derudover kan de få et kig undervandet, da det store anlæg har ruder ind mod pingvinernes store bassin.
Det giver optimale forhold for at se de forskellige svømmeteknikker, som humboldtpingvinerne bruger.

- Når pingvinerne ligger i vandoverfladen, padler de lige så stille og roligt og kommer derved langsomt fremad, så det ser ganske afslappende ud, siger pingvinernes faste dyrepasser, Maja Lassen.

Skal pingvinerne bevæge sig over større afstande, sætter de mere fart på;

- Her laver de nærmest delfinspring over op vandet og kommer fremad i fuld fart.

Endelig er der baske med vinger-metoden;

- Det er jo fugle, men de kan ikke flyve. Deres vinger fungerer mere som luffer, de er mere stive og kan ikke bevæges som hos fugle i luften. Det betyder dog ikke, at pingvinerne ikke basker med vingerne som flyvende fugle. Pingvinerne gør de nemlig under vandet, så de nærmest flyver fremad, så de er virkelig habile svømmere.  

Tilpasset livet i vandet
Ser man pingviner på land, går de meget oprejst i forhold til andre fugle. Fødderne sidder nemlig helt tilbage på kroppen, og denne strømlinede krop er rigtig god at have i vandet.

- Kropsfaconen betyder, at der er lav vandmodstand, så pingvinerne kan nærmest skyde igennem vandet som torpedoer. Og det, at fødderne sidder helt bagerst, giver dem et ror, hvorimod andre svømmefugle bruger fødder til fremdrift. Der bruger pingvinerne i stedet deres små stive vinger, forklarer dyrepasseren.

Vil du opleve humboldtpingvinerne og se deres svømmeteknikker, kan du gøre det i Europas største pingvinanlæg ved området P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.