Dagens programI dag 10-20

Odderunger kønsbestemt

10. august 2021

Odderunger kønsbestemt

Det kuld unger, som GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA genudsatte kæmpeodder i Argentina har fået med sin mage, trives og er nu kønsbestemt. 


De tre unger, som GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs genudsatte kæmpeodder Coco fik med sin mage Alondra i maj trives fortsat. De er nu så store, at folkene bag genudsætningsprojektet i Argentina har kunnet tilse ungerne og kønsbestemme dem. 

I den første tid efter fødslen var ungerne blot sammen med forældrene uden forstyrrelser. Men nu, hvor forældrene af og til forlader hulen for at spise, har man benyttet lejligheden til at tilse og kønstjekke ungerne. Der var to hanner og en hun i kuldet, og de stortrives alle tre. Ungerne har fået navnene Ipegua, Yvera og Chiru.

Fødslen af de tre unger er en milepæl i arbejdet med at genintroducere arten i naturen. Der har nemlig ikke være kæmpeoddere i Argentina i flere generationer. Men med succeshistorien om det genudsatte odderpar er der håb om, at den truede art igen kan blive en del af naturen i det sydamerikanske land.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.