Dagens programI dag 10-20

Odder på afveje

28. august 2019

Odder på afveje

I weekenden dukkede en uventet gæst op i edderkopabeanlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA; en europæisk odder. Efter den blev indfanget, blev den sendt til Aqua Akvarium og Dyrepark i Silkeborg.


- Hallo park, nu har jeg fået lukket odderen ind i stalden.

Dyrepasseren Camilla Nielsen kalder over radioen. I de seneste dage har en europæisk odder holdt til i edderkopabernes anlæg i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor den blandt andet lavede en lille hule og tog for sig af karperne i vandgraven rundt om anlægget.

- Den har turneret rundt i Givskud og har ryddet mange fiskedamme i borgernes haver, inklusive min egen. Så det er ikke overraskende, at den også dukker op her i parken, siger direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe.

Indfanget og tjekket
Odderen kan dog ikke blive i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så det var planen at indfange den. Den var dog selv gået ind i edderkopabernes stald, da dyrepasseren tog sin morgenrunde.

- Det er faktisk ret usædvanligt. Odderen opfører sig mærkeligt, og er ikke særlig aggressiv eller på mærkerne. Og det er unormalt, at en odder bare kan lille stille og sove med mennesker omkring sig. Så vi er i tvivl om, om den er helt rask, forklarer direktøren.

Derfor blev odderen indfanget og tjekket.

- Vores umiddelbare vurdering er, at det er en han, og at den er meget tynd. Det er usikkert, om den vil være i stand til at klare sig selv og overleve, hvis vi slipper den ud i naturen, siger direktøren.  


Skal tilses og plejes
For at give odderen den bedste behandling bliver Aqua Akvarium og Dyrepark i Silkeborg kontaktet. De er vant til at tage imod oddere, som af den ene eller anden grund ikke er i stand til at klare sig.

- Odderen er fredet, og som udgangspunkt har man pligt til at sætte den ud i naturen igen. Men i og med at den ikke er på toppen, er det tilladt at levere den til Aqua, som så vil tilse og pleje den, fortæller Richard Østerballe.

Efter Aqua Akvarium og Dyrepark tog imod odderen, blev den tilset af en dyrlæge. Her var vurderingen, at den nok skal klare sig, og den blev derfor sat ud igen i området omkring Rørbæk sø.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.