Åbent i dag: 10-17

Nye koikarper til GIVSKUD ZOO

10. marts 2017
I over 20 år har der været koikarper i GIVSKUD ZOO. Og der er lige kommet flere til, da en privatperson netop har foræret sine fisk til parken.


Det ser flot ud, når solen rammer koikarperne i GIVSKUD ZOO og deres farver rigtig træder frem. Og nu er der netop kommet flere fisk til, da parken har fået en række fisk foræret.
Fiskene er ret store, så de er nemme at få øje på i vandgraven ved det anlæg, hvor de holder til. Koikarper kan faktisk blive over en meter lange, men oftest er de dog kun 60-70 centimeter i længden.


Kan koste en formue
Koikarper stammer oprindeligt fra japanske prydhaver, og er i dag gået hen og blevet en indbringende forretning. Der findes udstillinger og konkurrencer, og de flotteste karper forhandles til tårnhøje priser.
Flere opdrættere fremavler koikarperne bevidst, så de får markante farver og mønstre. De allerfineste kaldes A-karper, og de kan være meget dyre. 
En af de mest fornemme udgaver af farvetegninger er en helt hvid karpe med en rød plet, der sidder midt på ryggen, så koikarpen ligner det japanske flag. Sådan en fisk kan sagtens sælges for over en million kroner. 
Så det er ikke uden grund, at fiskene er blevet kaldt levende juveler. Det skyldes både værdien ved de mest sjældne farveudgaver og fiskenes klare, gyldne farver.
Koikarperne i GIVSKUD ZOO er langt fra millionklassen. Men de ser nu alligevel flotte ud med deres gyldne farver, der lyser op i vandet.  

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.