Dagens programI dag 10-20

Nye koikarper til GIVSKUD ZOO

10. marts 2017

Nye koikarper til GIVSKUD ZOO


I over 20 år har der været koikarper i GIVSKUD ZOO. Og der er lige kommet flere til, da en privatperson netop har foræret sine fisk til parken. 
 Det ser flot ud, når solen rammer koikarperne i GIVSKUD ZOO og deres farver rigtig træder frem. Og nu er der netop kommet flere fisk til, da parken har fået en række fisk foræret.
Fiskene er ret store, så de er nemme at få øje på i vandgraven ved det anlæg, hvor de holder til. Koikarper kan faktisk blive over en meter lange, men oftest er de dog kun 60-70 centimeter i længden.


Kan koste en formue
Koikarper stammer oprindeligt fra japanske prydhaver, og er i dag gået hen og blevet en indbringende forretning. Der findes udstillinger og konkurrencer, og de flotteste karper forhandles til tårnhøje priser.
Flere opdrættere fremavler koikarperne bevidst, så de får markante farver og mønstre. De allerfineste kaldes A-karper, og de kan være meget dyre. 
En af de mest fornemme udgaver af farvetegninger er en helt hvid karpe med en rød plet, der sidder midt på ryggen, så koikarpen ligner det japanske flag. Sådan en fisk kan sagtens sælges for over en million kroner. 
Så det er ikke uden grund, at fiskene er blevet kaldt levende juveler. Det skyldes både værdien ved de mest sjældne farveudgaver og fiskenes klare, gyldne farver.
Koikarperne i GIVSKUD ZOO er langt fra millionklassen. Men de ser nu alligevel flotte ud med deres gyldne farver, der lyser op i vandet.  

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.