Åbent i dag: 10-17

Nye kameler skal styrke flokken

15. oktober 2021
To nye hun-kameler er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Ankomsten er vigtig, da den skal hjælpe med at højne trivslen i flokken.

Ankomsten gik helt perfekt, og GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste beboere trådte stille og roligt ud af transportvognen og ud i anlægget, hvor en dyrepasser stod klar med gulerødder.
De nye beboere er to hun-kameler, som kommer fra Zoo Plankendael i Belgien. De er kun halvandet år gamle og derfor ikke så store endnu.

 - Vi har længe eftersøgt nye hun-kameler til vores flok, men der er faktisk ikke så mange zoologiske haver, der har nogle, de vil af med. Så det er svært at finde nogen. Når vi selv har haft hun-unger, får vi beskeder fra hele Europa med ønsker om at overtage dem. Så vi er glade for, at vi nu har fået de to til Givskud, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Ønsket om flere kameler skyldes, at det hjælper flokken med trivsel, og det er essentielt i parken;

- Vores erfaring er, at kamelflokke trives bedst, når der er en god gruppe hunner samlet, og derfor er det vigtigt, at flokken er af en vis størrelse. Tidligere i år byttede vi to hunkameler med en tysk zoo, men vi er glade for, at vi nu igen har otte hun-kameler, så vi kan opretholde vores gode flokstørrelse, siger kuratoren.

Rolig indflytning
Selve indflytningen gik gnidningsfrit. Transportvognen bakkede ind i anlægget, hvor de andre kameler var sluset fra, men dog kunne holde øje med, hvad der skete. Og da portene til vognen blev åbnet, gik dyrene roligt ud.

- Normalt går vi ikke inde ved kamelerne, men i dette tilfælde vurderede vi, at det var forsvarligt. De havde en tilpas størrelse, og de var meget rolige, så for at sikre dyrene den bedste ankomst med ro og ingen panik, valgte vi at gøre det på denne måde – og det viste sig at fungere rigtig godt for både dyr og dyrepassere, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

De nye kameler blev hurtigt lukket sammen med resten af flokken og blev taget vel imod, så allerede nu kan gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA opleve de unge kameler.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.