Åbent i dag: 10-17

Nye gnuer rykker ind

26. april 2022
Flokken af hvidhalede gnuer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er blevet udvidet med to nye hunner.

De nyeste medlemmer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok af hvidhalede gnuer er to hunner, som kommer fra Safari Park Dvur Kralove i Tjekkiet.
De er godt to år gamle, og er således ganske unge. De er dog kønsmodne, og planen er nu, at de skal styrke flokken genetisk, så der fortsat kan være succesfuld avl med arten i parken.

- Vi har haft en del ældre gnuer i de senere år, så der har været et frafald, hvilket betød, at flokken blev ret lille. Derfor var det tid til at få nye gener og nye hunner til for at kunne styrke flokken og få noget volumen igen, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 

Langsom sammenlukning
De hvidhalede gnuer går ikke på den store græssavanne om vinteren, da det bliver for koldt. Når de er ude, er de nemlig ude døgnet rundt. De lukkes ud på savannen om foråret, når det er slut med frostgrader, og er så udenfor til hen på efteråret, hvor de igen kan komme ind til stalden og deres lille udeanlæg i tilknytning hertil.
Så da de to nye gnuer ankom i det tidligere forår, var parkens flok i stalden og i det mindre anlæg i tilknytning til stalden.

- Man kan ikke bare lukke gnuerne sammen inde i stalden, så i første omgang mødte de gamle og de nye gnuer hinanden fra forskellige boksrum i stalden. Og så først da det blev tid til at komme på savannen, blev de lukket sammen. Hvilket i øvrigt gik rigtig fint, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

En god samarbejdspartner
Den safaripark, hvor gnuerne kommer fra, minder ifølge kuratoren meget om GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA;

- Den er skruet sammen lidt på samme måde som vores park, hvor man går rundt til dyr nogle steder, og kører blandt dyr andre steder. Vi har et rigtig godt samarbejde med dem, og vi modtager gerne dyr derfra. De har også anlæg, hvor forskellige arter går sammen. Så for de to unge hvidhalede gnuer vil dette, deres nye hjem, minde meget om det, de kommer fra.  

I alt er der med de to nye hunner seks gnuer i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; fem hunner og en han. Og så forventer kuratoren, at der kommer kalve fra de ”gamle” gnuer hen mod sommeren.
Udover artsfællerne skal de to nye gnuer gå sammen med parkens næsehorn, afrikanske savannebøfler, gemsbokke og sorte hesteantiloper.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.