Dagens programI dag 10-20

Nye dinosaurer flytter ind

18. marts 2021

Nye dinosaurer flytter ind

Gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan fra 2021 opleve nye modeller af tre af parkens dinosaurer. 


Når man bevæger sig langs stien rundt i dinosaurparken, glæder mange gæster sig til at gå langs den sidste del af turen. Til den sene kridttid. For her står en af de mest fascinerende og frygtindgydende dinosaurer – Tyrannosaurus rex, som var en af de største kødædere, der har levet på jorden.
Men den T-rex, der har stået langs stien i nogle år, er ikke længere at finde i dinosaurparken. Den er blevet løftet ud med kran.

-  Vi har valgt at foretage udskiftninger af enkelte modeller i vores dinosaurpark. Herunder Tyrannosarus rex. Den og et par af de andre modeller kommer fra Kina. De fungerede fint i starten, men vi har måttet sande, at disse bevægelige dinosaurer ikke har kunnet leve op til den kvalitet, vi havde forventet, og som vi normalt står for i parken, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og tilføjer:

- Dog skal vores gæster ikke være bekymrede for, at de ikke længere kan møde den skræmmende kæmpe fra fortiden. Vi får nemlig en ny T-rex rykket ind i parken.   

Ingen lyd og bevægelser
Da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA oprettede dinosaurparken blev der indkøbt modeller med lyd og bevægelse fra Kina for at skabe en ekstra dimension i oplevelsen for parkens gæster.

- Vi ved godt, at nogle gæster synes, det er sjovt, når dinosaurerne drejer hovedet og brøler. Men de mange gentagne bevægelser, vind og vejr har været mere end modeller har kunnet holde til. Desuden har der være udfordringer med både strøm og hydraulik utallige gange, siger biologen og tilføjer:

- De senere år har det ikke været muligt at få modellerne til at fungere stabilt trods masser af reparationer. Derfor bliver de modeller nu udskiftet, og vi har valgt at følge stilen i resten af udstillingen, hvilket betyder at de nye dinosaurer er ikke bevægelige.

Passer ind i tidsperioden
Rundturen i dinosaurparken er skabt ud fra et tidsforløb, således at man på første del af turen møder nogle af de tidligere dinosaurer fra triastiden, og så bevæger man sig mange millioner år frem i tiden til den sene kridttid.

- For at holde ved dette tidsmæssige forløb i dinosaurparken bliver de ødelagte bevægelige modeller skiftet ud med ikke-bevægelige modeller af samme art. De virker godt i udstillingen og forløbet, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Udover Tyrannosaurus rex fra kridttiden, er det en ny Parasaurolophus – også fra kridttiden, samt en ny Allosaurus, en rovdinosaur fra juratiden.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.