Dagens programI dag 10-20

Ny overfrakke til mammutterne

28. april 2020

Ny overfrakke til mammutterne

Dyr og vejr har sat sit præg på istidsdyrene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Så de bliver nu shinet op igen.


Manglende hår, huller, bidemærker og et generelt præg af vinterens påvirkning. Dyrene i den store udstilling Tilbage til istiden i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA ser ikke så friske ud, som da ned først kunne opleves i parken. Især de langhårede mammutter trænger til en make over.  

- Det er ikke den standard, vi normalt præsenterer i parken, og vi vil gerne give vores gæster et ordentligt indtryk af istiden og dyrene fra dengang. Derfor bliver istidsdyrene selvfølgelig shinet op, inden vi skal have gæster på besøg, siger formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

Ødelagt af vejr og dyr
Istidsdyrene har været overdækket over hele vinteren for at beskytte dem så meget som muligt. Men ifølge formidlings- og marketingchefen er det dog uundgåeligt, at modellerne vil blive påvirket af vind, vejr og dyr, når de står ude året rundt.

- Vi har set fugle sidde og hakke i mammutterne, fordi de godt kan bruge de lange hår til redemateriale. Vores rensdyr, som går i anlægget, har også været nysgerrige og gnavet lidt i dyrene. Og endelig kan det ikke undgås, at regn og blæst sætter sit præg på udstillingen. Så vi havde regnet med at skulle have repareret dyrene i denne sæson, siger formidlings- og marketingchefen.

Total makeover
Det er det svenske firma Megalodon, der har skabt istidsdyrene, der nu er på visit i parken for at shine dyrene op. De bliver syet sammen, materiale udskiftet, huller lappet og nye hår bliver syet på, så dyrene kan være i tip-top stand.

- Lige nu er parken jo desværre ikke åben for gæster. Men vi håber, at vi snart kan slå portene op igen, så gæster kan se de store modeller af fortidens giganter, for udstillingen har været rigtig populær i de seneste par år, siger Morten Hechmann Andersen.  

 

 


 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.