Dagens programI dag 10-20

Ny kamel er kommet til verden

5. marts 2019

Ny kamel er kommet til verden

Flokken af kameler i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har i begyndelsen af marts fået selskab af Ramona – en lille ny unge.


Foråret begyndte med en forøgelse i kamelflokken i GIVSKUD ZOO. Den første weekend i marts fødte hunnen Ruth en lille ny unge.

- Vi har undersøgt og mærket ungen, som viste sig at være en hun. Og hun ser ud til at være i fin form, siger GIVSKUD ZOOs dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Hun var ikke så hurtigt på benene, men nu går hun fint rundt, og hun er rigtig god til at følge med sin mor.

Da dyrlægen tilså ungen, kunne hun se, at den havde navlestrengen viklet om halsen.

- Det ser vi ikke tit. Den var tørret ind og sad ret stramt til, men dog ikke, så den kunne kvæle ungen. Den fik vi pillet af.

Håber på flere unger
Ungen fik kort efter fødslen navnet Ramona. Det er tradition i parken, at kamelunger får navne, der har samme forbogstav som moderen.
Ramona er årets første unge. Sidste år blev der ikke født kameler i GIVSKUD ZOO, så personalet håber på flere unger i år.

- Det var lidt usædvanligt, at vi ikke fik unger sidste år. Forrige år fik vi for eksempel tre unger. Nu har vi så fået unge igen, så vi håber, at der kan være et par stykker mere på vej i denne sæson, siger dyrlægen.

 

 

 

 

  

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.