Dagens programI dag 10-20

Ny hesteantilope i flokken

3. maj 2021

Ny hesteantilope i flokken

En ny stor han er rykket ind i flokken af hesteantiloper i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Den nye han skal fremover være avlstyr i flokken.


En ny sort hesteantilope er kommet til Givskud. Den nye han kommer fra Frankrig, og han er ankommet til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA for at styrke avlen i parkens flok.
Det er parkens egen biolog, Kim Skalborg Simonsen, der er avlskoordinator for sorte hesteantiloper i det europæiske samarbejde. Dermed har han det brede overblik over, hvilke dyr der er hvor. Og hvem der bør placeres sammen for at sikre så stærk og sund avl som muligt. Så det er Kim Skalborg Simonsen, der har valgt at netop denne han skal indgå i parken flok. 

- Vi har manglet en ny han i et stykke tid, og jeg har haft svært ved at finde den rigtige. Vi ville gerne have en fuldvoksen han, og det kan være svært at finde. De fleste parker, der har en fuldvoksen han, som er god at arbejde med, vil nemlig helst ikke af med ham. Men i La Teste i Frankrig fandt jeg en femårig han, som de gerne ville sende videre. Så nu håber vi, at det vil gå rigtig godt med ham her i parken, siger biologen.

Møder først hunnerne senere
Selve indflytningen af den nye han gik fint.  Efter han er kommet ind i stalden, skal han have lidt tid til at vænne sig til sin nye boks og staldens baggård.
Derefter er næste skridt at møde hunnerne. Og mødet med flokken af hunner bliver lidt mere krævende, fortæller Kim Skalborg Simonsen;

- Det er ved at være lidt tid siden, at vi har haft en han i parken. Så det bliver spændende at se, hvad hunnerne siger til ham.

Den nye han kommer heller ikke med ud på den store savanne lige fra start. Han skal først lære stalden og området omkring stalden at kende, så han kan være tryg ved det, og så dyrepasserne kan være sikre på, at han går ind, når det er tid til indlukning ved fyraften.

- Først når han er introduceret for omgivelserne, bliver det tid til at møde hunnerne. Men der forventer vi, at de nok kan hjælpe han tilbage til stalden, når han er helt klar til at komme ud på den store savanne, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Med ankomsten af den nye sorte hesteantiloper er der nu ni styk i flokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 
 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.