Dagens programI dag 10-20

Ny han hos berberaberne

27. februar 2019

Ny han hos berberaberne

Flokken af berberaber har fået ny førerhan. Han skal tilføre nye, stærke gener i bestanden i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.


Den første tid i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA fik parkens nye berberabehan lov til at tilbringe for sig selv i et anlæg ved siden af det store berberabeanlæg. Der var dog mulighed for, at han kunne se, høre og lugte resten af sin nye flok – og flokken kunne tage ham i øjesyn, fordi anlæggene grænsede op til hinanden.

- Det var vigtigt for os, at han var tryg ved stedet og de andre aber, så vi lukkede ham ikke bare direkte ind til flokken, da han ankom til parken. Han skulle lige have lov at se hunnerne an. Og hunnerne skulle selvfølgelig også have en mulighed for at forberede sig på, at der snart kom en ny han i flokken, fortæller GIVSKUD ZOOs biolog, Kim Skalborg Simonsen. 

Skal tilføre nye gener til flokken
Den nye han kommer fra Ueckermünde Zoo i Tyskland. Han er fem et halvt år gammel og er således kønsmoden. Og i GIVSKUD ZOO skal han være ny avlshan.

- Vores gamle han var godt oppe i årene og far til mange af hunnerne i anlægget. Så vi skulle have en ny han, der kunne tilføre nye gener til flokken. Det er vigtigt at have en stærk avl, da berberaberne er en truet art, fortæller Kim Skalborg Simonsen og tilføjer, at det ikke er umuligt, at der kan komme unger i GIVSKUD ZOO allerede sidst på sommeren.   

Fin sammenlukning med hunnerne
Efter godt en uges introduktion via naboanlægget blev den nye han lukket sammen med sin nye flok. Og det gik fint.

- I og med at han ikke er en lille, ung han, kan han sagtens sætte sig i respekt over for de mange hunner. De opsøgte ham ved sammenlukningen, og så klatrede han op i et stativ og pustede sig lidt op. Og så var der ellers ro, siger Kim Skalborg Simonsen.

I GIVSKUD ZOO er anlægget til berberaber et gennemgangsanlæg, hvor gæster går mellem dyrene. Den nye han kommer fra et lignede anlæg i Tyskland, så han er vant til at være tæt på gæster.
Med den nyeste hans ankomst er der 24 berberaber i parken.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.