Dagens programI dag 10-20

Ny guanako-han er ankommet

20. marts 2019

Ny guanako-han er ankommet

En godt et år gammel guanako-han er netop ankommet til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Han skal være parkens nye avlshan.


Tidligt onsdag morgen trillede en stor transportvogn ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Ombord var parkens nye førerhan i guanakoflokken, som var sendt afsted fra Prag Zoo. Da transportkassen blev åbnet kiggede han først lige skeptisk ud. Og satte så ellers afsted ud i anlægget i et stort spring.

- Der plejer ikke at være problemer med at sluse nye guanakoer sammen. De undersøger som regel hinanden og snuser lidt. Og så er det det. Derfor valgte vi bare at sætte ham direkte ind til flokken i det store anlæg. Her kunne de opsøge hinanden og også trække lidt væk, hvis der var behov for det. Og det gik rigtig fint og efter planen, fortæller GIVSKUD ZOOs dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen.

Håb om unger
Den nye han er ankommet, fordi det er tid til et generationsskifte i flokken i GIVSKUD ZOO.

- Da vores gamle han begyndte at skrante og få problemer med benene, var det tid til at udsøge nye muligheder for en førerhan i vores flok. Og ham her er et genetisk godt match til vores hunner. Han er lige lidt over et år gammel, så han er ikke helt kønsmoden. Men det varer ikke længe, og så satser vi på, at han bliver en god avlshan, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Følges fint med flokken
Efter sammenlukningen med den nye flok har dyrepasserne observeret både den nye han og hunnerne for at vurdere deres samspil. Og det er gået rigtig fint.

- Allerede morgenen efter ankomst fulgte han fint med flokken og spiste med de andre guanakoer. Så vi er rigtig godt tilfredse og håber, at han falder til her, siger dyrlægen.

 

Med den nye han er 12 guanakoer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.