Åbent i dag: 10-17

Ny girafunge i flokken

06. april 2020
Endnu engang er girafflokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA blevet udvidet. En lille han er kommet til verden.

Den girafunge, der kom til i efteråret 2019, får inden længe en legekammerat at løbe rundt med på savannen. GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs girafflok blev nemlig endnu engang udvidet i marts 2020, da en lille han kom til verden.

- Fødslen gik fint, og han virker sund og rask og dier godt. Så det er gode tegn, og vi håber, at han vil klare sig fint, fortæller dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

Fokus på benet
Selvom den nye unge virker frisk, er dyrlægen dog ekstra opmærksom på hans lange ben.

- Han går lidt anderledes på bagbenene, end vi er vant til at se hos nyfødte girafkalve. Derfor holder vi godt øje med ham og ser, om det ikke retter sig. Men så længe han virker til at trives, får mor lov til at tage sig godt af ham, uden vi forstyrrer dem, forklarer dyrlægen.


Masser af leg
Parkens anden girafkalv, som nu er nogle måneder gammel, er særdeles interesseret i den lille ny, og ifølge dyrlægen kan der være lagt op til god leg på savannen til sommer:

- Selvom girafferne normalt er en rolig flok, der lunter rundt på savannen, så tror jeg, at vi kan se frem til, at de to unge dyr vil lege i området og få stor glæde af hinanden. 

Håb om flere unger
Det er flere år siden, at der sidst var girafunger i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, så Ditte-Mari Sandgreen glæder sig over, at der nu er to. Og forventningen er, at der kan være flere på vej:

- Vi har flere hunner, som kan være blevet drægtige med vores tidligere han. Så vi håber på flere fødsler i den kommende tid.

Efter fødslen får den nyfødte og moren ro ved stalden og udeanlægget, der grænser op til stalden. Girafkalvene kommer først med ud på den store savanne, når vejret er til det – og når de er store nok til at følge med deres mor rundt i anlægget.

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.