Dagens programI dag 10-20

Ny girafunge i flokken

6. april 2020

Ny girafunge i flokken

Endnu engang er girafflokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA blevet udvidet. En lille han er kommet til verden. 


Den girafunge, der kom til i efteråret 2019, får inden længe en legekammerat at løbe rundt med på savannen. GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs girafflok blev nemlig endnu engang udvidet i marts 2020, da en lille han kom til verden.

- Fødslen gik fint, og han virker sund og rask og dier godt. Så det er gode tegn, og vi håber, at han vil klare sig fint, fortæller dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

Fokus på benet
Selvom den nye unge virker frisk, er dyrlægen dog ekstra opmærksom på hans lange ben.

- Han går lidt anderledes på bagbenene, end vi er vant til at se hos nyfødte girafkalve. Derfor holder vi godt øje med ham og ser, om det ikke retter sig. Men så længe han virker til at trives, får mor lov til at tage sig godt af ham, uden vi forstyrrer dem, forklarer dyrlægen.


Masser af leg
Parkens anden girafkalv, som nu er nogle måneder gammel, er særdeles interesseret i den lille ny, og ifølge dyrlægen kan der være lagt op til god leg på savannen til sommer:

- Selvom girafferne normalt er en rolig flok, der lunter rundt på savannen, så tror jeg, at vi kan se frem til, at de to unge dyr vil lege i området og få stor glæde af hinanden. 

Håb om flere unger
Det er flere år siden, at der sidst var girafunger i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, så Ditte-Mari Sandgreen glæder sig over, at der nu er to. Og forventningen er, at der kan være flere på vej:

- Vi har flere hunner, som kan være blevet drægtige med vores tidligere han. Så vi håber på flere fødsler i den kommende tid.

Efter fødslen får den nyfødte og moren ro ved stalden og udeanlægget, der grænser op til stalden. Girafkalvene kommer først med ud på den store savanne, når vejret er til det – og når de er store nok til at følge med deres mor rundt i anlægget.

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.