Dagens programI dag 10-20

Ny giraf er kommet til Givskud

4. oktober 2017

Ny giraf er kommet til Givskud

Hunnerne har taget pænt imod den lille nye hangiraf (til højre).

En ny giraf er netop kommet til GIVSKUD ZOO. På sigt skal han være avlstyr i parken.  Den store transport trillede ind i GIVSKUD ZOO omkring middagstid. Ombord var Nakuru; en hangiraf på to et halvt år.
Traileren bakkede helt op mod stalden, så Nakuru selv kan gå ud at transportvognen og ind i staldboksen.

- Da bagsmækken blev åbnet, tøvede han lidt, men så fik han øje på hunnerne i stalden, og så gik han fint og roligt ind til dem. Så ankomsten forløb rigtig godt og uden problemer, fortæller GIVSKUD ZOOs dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen.

En fin velkomst
For lige at falde til i fred og ro skal Nakuru tilbringe de første par dage i en boks ved siden af hunnerne. Men dog stadig så de har kontakt. Og hunnerne har taget pænt imod. De snuser forsigtigt og undersøger den lille nye han.
Derefter er planen at lade dem blive introduceret for hinanden i et udeanlæg ved stalden. Og så kan han komme med ud på den store savanne.

- Vi er nødt til at tage det i små etaper, både så dyrene vænner sig til hinanden, og så han får tid til at lære de nye omgivelser at kende. Men han har taget det hele så fint, så vi forventer også, at det vil gå godt med at få ham ud på savannen, siger Ditte-Mari Sandgreen. 

Skal være avlstyr
Nakuru kommer fra den zoologiske have Hagenbeck Tierpark i Hamborg, så han har været ude på en lille køretur for at komme til GIVSKUD ZOO.
Her i parken er tanken, at han på sigt skal være avlstyr, så der kan komme flere giraffer til.

- Han er stadig en ung giraf. Først skal han blive kønsmoden, så skal vi se parringer, og så vil hunnerne være drægtige i over et år. Så der går nogle år, før vi får unger, forklarer Ditte-Mari Sandgreen. 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.