Dagens programI dag 10-20

Ny dyrlæge er dus med dyrene

23. november 2015

Ny dyrlæge er dus med dyrene

GIVSKUD ZOO har fået en ny dyrlæge, og Ditte Sandgreen har fået et nyt job. Hun er 36 år og har længe villet arbejde med zoo-dyr. Der skulle dog gå flere år, inden muligheden bød sig.

Som barn ville Ditte Sandgreen arbejde med dyr, når hun blev stor.
"Jeg skar i døde fisk på stranden for at se, hvad der var inden i, og lørdagskyllingen skulle også altid nærstuderes," fortæller Ditte Sandgreen og griner.
I en alder af 21 år rejste hun fra barndommens Fyn til København for at blive dyrlæge. Samtidig voksede hendes interesse for dyr i zoologiske haver. I sin studietid tog hun blandt andet på udveksling i USA, hvor hun fik undervisning på universitetets klinik for eksotiske dyr. Hun tog også til Australien og arbejdede som praktikant i en zoo.
Dyrlæge-jobs i zoologiske haver er ikke noget, der hænger på træerne. Som nyuddannet dyrlæge fik Ditte Sandgreen tilbudt job i en praksis i Vejen, hvor hun arbejdede i syv år, indtil GIVSKUD ZOO søgte efter en ny dyrlæge. Ditte Sandgreen slog til og fik jobbet.

 

Udfordring i stiv arm 

Som dyrlæge i en zoo skal Ditte Sandgreen sætte sig ind i dyrarter, der ikke typisk kom i praksissen i Vejen. Men det er ikke en udfordring, der bekymrer hende:
"Jeg har adgang til en stor database af viden inden for forskning af dyr. Men dyrepasserne i GIVSKUD ZOO har også masser af erfaring, jeg kan trække på," forklarer hun og fortsætter:
"Jeg skal vide, hvilke sygdomme og problemer, der er typiske for hvilke dyrearter. Mange arter ligner dog hinanden. En zebra ligner en hest og kan også få de samme sygdomme."
Det er ikke kun sygdomme, hun skal have styr på. Bedøvelsesgeværet er et uundgåeligt værktøj. Først skulle hun lære geværet, pilene og teknikken bag at kende, og så var det ellers tid til at øve.
"Det er bare at kaste sig ud i det, og det går foreløbig godt med at ramme," fortæller Ditte Sandgreen. 

 

Hus, bil, børn og tusindben
Til dagligt bor Ditte Sandgreen sammen med sin mand og deres to børn. Derudover er der nogle særlige "familiemedlemmer", som tæller høns, hunde og tusindben, hun holder i et særligt terrarium.
Dyrene og familien betyder meget for Ditte Sandgreen. Men vælge et yndlingsdyr kan hun ikke. For hende er alle dyr noget særligt.
"Jeg synes alle dyr har potentialer. Fra en lille mus til en stor elefant til edderkoppen derhjemme på væggen," siger Ditte Sandgreen og smiler. 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.