Dagens programI dag 10-20

Ny bongotyr kommer fra Münster

19. december 2017

Ny bongotyr kommer fra Münster


En nye bongotyr er kommet til GIVSKUD ZOO. Han er endnu ikke så stor, men på sigt skal han være ny avlstyr i parken. En lille hoved med meget store ører kigger ud af traileren. Men den nyankomne bongotyr står stille, selvom dyrepasser Henrik Kristensen forsøger at lokke den ud med godbidder.

- Det er helt som forventet. Bongoer er meget sky af natur, så vi vidste godt, at det ville tage lidt tid at få ham ned fra transportvognen, fortæller GIVSKUD ZOOs dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen.

Rundt om transportvognen ser flere dyrepassere til. Og efter godt 15 minutters venten er bongoen tryg nok til at gå ud af traileren og ned i en løbegård lige uden for bongoernes stald.

Fik hilst på flokken efter lang ventetid
Ventetiden er dog ikke overstået, da bongoen kommer ned fra traileren til den snedækkede og tilfrosne løbegård.
Næste skridt er nemlig at få ham væk ind i varmen i stalden. Men da bongoer er meget følsomme, skal det gøres varsomt, så han ikke bliver stresset. Så den nye han får god tid til at se sit nye hjem an og til selv at gå ind i stalden.

- Vi er rigtig positive over den måde, han tog ankomsten på. Han blev lidt forskrækket, da lågen til traileren blev smækket, men han var hverken bange eller aggressiv. Han var derimod rolig og nysgerrig. Han opsøgte os flere gange, så jeg kunne give ham lidt at spise, og han gik også hen og snusede til en dyrepasser, som stod inde i anlægget. Så det tegner godt, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Bongoen var dog ikke helt nysgerrig nok til, at han løb direkte ind i stalden. Han blev ude i løbegården i en god halv time, før det endelig lykkedes ham at tage mod til sig og gå ind i stalden, hvor han kunne få varmen.

- I stalden fik han hilst på vores flok. Og det gik rigtig fint, de tog pænt imod ham. Så nu håber vi, at han kan hjælpe med afkom hos vores bongoer i de kommende år, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Skal være avlstyr
Den nyankomne bongo kommer fra Münster Zoo i Tyskland. Han er godt ti måneder, så han er endnu ikke så stor. Men i GIVSKUD ZOO er der store planer med ham. Han skal nemlig være parkens nye avlstyr - og får dermed en vigtig rolle i det internationale avlssamarbejde mellem zoologiske haver.

- Bongoer er ekstremt truede, og der er kun ganske få individer tilbage i naturen, så avlsarbejdet i zoologiske haver er enormt vigtigt. Derfor arbejder vi fokuseret sammen med andre zoologiske haver om at sammensætte flokke optimalt, for at de kan yngle, så vi kan bevare arten for eftertiden, forklarer dyrlægen.

Den nye han i GIVSKUD ZOO er endnu ikke kønsmoden, men det bliver han i nær fremtid, og så vil han være klar til at kunne parre sig med parkens hunner.
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.