Åbent i dag: 10-17

Ny børnebog skal skabe forståelse

06. april 2021
Givskud Zoo Naturfond har doneret økonomisk støtte til undervisningsmateriale i Afrika, der skal hjælpe med at skabe forståelse og respekt for primater.

Mama P. er rigtig god ved chimpanser. Hun tager sig af forældreløse chimpanseunger, som er reddet fra kummerlige forhold og illegal handel. Hos hende får dyrene en frisk start og en mulighed for et godt liv.
Den nye børnebog ”Mama P. – Chimpanzee Champion” skal lære børn om vigtigheden ved at passe på dyr.
Givskud Zoo Naturfond har støttet bogudgivelsen med 2.500 Euro, hvilket har gjort det muligt at få bogen trykt og udgivet i både en engelsk og fransk version i Kenya og Sydafrika.

- Vi var ikke i tvivl om, at det var et projekt, vi gerne ville støtte. Formidling er et af vore kerneformål her i parken, fordi det er så vigtigt at uddanne fremtidige generationer i vigtigheden af at passe på vores arter. Både herhjemme i Danmark og i Afrika, siger formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

Bred sammenslutning bag bogen
Bogen er et led i det såkaldte Kids for Compassionate Conservation-program. Den udgives i et samarbejde mellem PASA (Pan African Sanctuary Alliance), som er en sammenslutning af 23 redningsstationer for dyr i Afrika.
”Mama P. – Chimpanzee Champion” tager udgangspunkt i en rigtig person, som arbejder på Tacugama Chimpanzee Sanctuary i Sierra Leone, hvor hun tager sig af forældreløse og sårede chimpanser. Bogen er en opfølger til en tidligere udgivet bog, som også handler om at beskytte chimpanser.  
PASAs mission er, at bogen skal hjælpe børn til at blive fremtidige bevaringsforkæmpere ved at vise dem nuværende bevaringsforkæmpere, som arbejder for at skabe bedre forhold for truede dyr som chimpanser.

- Det minder om det, vi gør her i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Hvert år tager vores formidlingsafdeling imod masser af elever, som lærer om forskellige dyr, natur, miljø og bevaring. For eksempel kan de lære om truede arter, biodiversitet med arters indvirkning på hinanden og om plastikforurening. Dermed lærer mange børn og unge om vigtigheden af at beskytte naturen. Og jo tidligere vi kan indkode denne forståelse og respekt, jo bedre chance er der for at gøre en forskel til gavn for planeten, siger Morten Hechmann Andersen.

Skal bredes ud i Afrika – og gerne i hele verden
Her i begyndelsen af 2021 er bogen ”Mama P. – Chimpanzee Champion” allerede trykt og uddelt til elever, som får undervisning ved to af PASAs redningsstationer.
Det er planen, at bogen skal trykkes og uddeles ved flere redningsstationer, så de kan benytte historien om Mama P. i deres formidling.
Også zoologiske haver og dyreparker verden over vil få mulighed for at benytte bogen til deres formidling.  

- Bogen er skrevet i børnehøjde, og giver et meget sympatisk billede af dyr og bevaringsforkæmpere på afrikanske redningsstationer. Jeg håber, at mange børn vil få stor glæde og gavn af bogen, og at den kan være med til at gøre en forskel, siger formidlings- og marketingchefen. 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.