Åbent i dag: 10-17

Ny art er rykket ind i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA

05. april 2022
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har som den eneste dyrepark i Danmark fået arten hvidhalet hjort.

Når gæster i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA lægger vejen forbi parkens nordamerikanske område, kan de fremover møde fem hvidhalede hjorte - to hanner og tre hunner.

- Normalt arbejder vi meget med truede arter her i parken, og denne art er ikke truet. Tværtimod findes den i meget stort antal i Nordamerika, og desuden er den også blevet introduceret i andre lande, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen, og tilføjer:

- Men vi har valgt at udvide vores bestand i parken med denne nye art for at vise noget af den variation, der findes hos større nordamerikanske dyr. Det giver et godt udgangspunkt for vores formidling, og vi har netop megen formidling til gæster og skoleklasser om vores andre store nordamerikanske arter, bison og ulv.

Håber på unger i fremtiden
Arten har fået sit navn, fordi undersiden af hjortens hale er hvid, og hvis der er fare på færde, løfter den halen som et hvidt flag som signal til de andre i flokken.
Lige nu er det ikke til at se forskel på de fem dyr i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, da de er ganske unge. Men med tiden vil hannerne få gevir.
Og så er det desuden planen, at dyrene skal yngle.

- Lige nu er dyrene ikke så store og derfor ikke kønsmodne, så det bliver ikke i år, at vi får kalve fra dem. Men vi ser frem til, når der kommer unger, så der kommer ekstra liv i området. Ungerne hos hvidhalede hjorte er rigtig fine; de er rødbrune og med hvide pletter, som forsvinder, når dyrene bliver ældre, siger kuratoren.

Er rykket ind hos bisonokserne
De hvidhalede hjorte kommer fra Berlin Zoo. Da de ankom til parken i Givskud, fik de først mulighed for at vænne sig til de nye omgivelser i et anlæg ved siden af det område, hvor gæster kan køre i bil blandt bisonokserne. Men nu er de fem hjorte rykket ind i samme anlæg som bisonokserne.

- Dyrepasserne har dagligt observeret hjortene for at gennemføre sammenlukningen med de store bisonokser i hjortenes tempo. Dyrepasserne vurderede ret hurtigt, at det var muligt at samle dyrene. Så det har vi gjort, og det er gået rigtig fint både for hjorte og bisoner, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.