Dagens programI dag 10-18

Ny art er rykket ind i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA

5. april 2022

Ny art er rykket ind i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har som den eneste dyrepark i Danmark fået arten hvidhalet hjort.


Når gæster i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA lægger vejen forbi parkens nordamerikanske område, kan de fremover møde fem hvidhalede hjorte - to hanner og tre hunner.

- Normalt arbejder vi meget med truede arter her i parken, og denne art er ikke truet. Tværtimod findes den i meget stort antal i Nordamerika, og desuden er den også blevet introduceret i andre lande, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen, og tilføjer:

- Men vi har valgt at udvide vores bestand i parken med denne nye art for at vise noget af den variation, der findes hos større nordamerikanske dyr. Det giver et godt udgangspunkt for vores formidling, og vi har netop megen formidling til gæster og skoleklasser om vores andre store nordamerikanske arter, bison og ulv.

Håber på unger i fremtiden
Arten har fået sit navn, fordi undersiden af hjortens hale er hvid, og hvis der er fare på færde, løfter den halen som et hvidt flag som signal til de andre i flokken.
Lige nu er det ikke til at se forskel på de fem dyr i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, da de er ganske unge. Men med tiden vil hannerne få gevir.
Og så er det desuden planen, at dyrene skal yngle.

- Lige nu er dyrene ikke så store og derfor ikke kønsmodne, så det bliver ikke i år, at vi får kalve fra dem. Men vi ser frem til, når der kommer unger, så der kommer ekstra liv i området. Ungerne hos hvidhalede hjorte er rigtig fine; de er rødbrune og med hvide pletter, som forsvinder, når dyrene bliver ældre, siger kuratoren.

Er rykket ind hos bisonokserne
De hvidhalede hjorte kommer fra Berlin Zoo. Da de ankom til parken i Givskud, fik de først mulighed for at vænne sig til de nye omgivelser i et anlæg ved siden af det område, hvor gæster kan køre i bil blandt bisonokserne. Men nu er de fem hjorte rykket ind i samme anlæg som bisonokserne.

- Dyrepasserne har dagligt observeret hjortene for at gennemføre sammenlukningen med de store bisonokser i hjortenes tempo. Dyrepasserne vurderede ret hurtigt, at det var muligt at samle dyrene. Så det har vi gjort, og det er gået rigtig fint både for hjorte og bisoner, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.