Dagens programI dag 10-20

Næsehorn - de blide kæmper

13. februar 2017

Næsehorn - de blide kæmper


Det sker gang på gang; gæster, der besøger næsehornsstalden, falder for de store dyr.  De er nemlig meget anderledes, end man umiddelbart forventer. Og så er det jo rigtig sjovt at komme helt tæt på de tonstunge dyr og give dem et æble. Ved Vinter-Event i GIVSKUD ZOO er det muligt at få et særkig bag kulisserne. Det har mange benyttet sig af, deriblandt Tanja Led Jensen fra Børkop. Og især besøget i næsehornenes stald overraskede hende. Både i forhold til dyrenes størrelse og temperament.  

- Jeg har været her i parken før, og når man kommer kørende på savannen og ser næsehornene på afstand, tænker man ikke så meget over størrelsen. Men lige da vi kom ind i stalden her, og hannen stak sit hoved ud gennem tremmerne, blev jeg meget overrasket over, at den er så stor. Det havde jeg slet ikke forventet, fortæller Tanja Led Jensen.


Roligt temperament
Tanja Led Jensen har sin søn Andreas og hans ven Otto med i GIVSKUD ZOO. Og begge drenge, som er 10 og 11 år, fik lov at give næsehornene æbler under besøget i stalden. Det overrasker Tanja Led Jensen, at man kan gå så tæt på så stort et dyr - og så står det bare som en blid kæmpe og tager imod æblerne, som en hest ville gøre det.

- Det er utroligt, at de er så rolige. Når man sådan ser dem, tænker man, det kan være voldsomt, fordi de er så store og tunge. Men sådan er de bare slet ikke, siger hun.  


Bag kulisserne er en helhedsoplevelse
Turen ned til dyrenes stalde, som normalt er lukkede for gæster, har været positiv, mener Tanja Led Jensen: 

- Det er rigtig fedt at komme bag kulisserne, for man får en helhedsoplevelse, når man kan komme helt tæt på og røre dyrene. Og så får man også en masse af vide om dyrene. Det er også rigtig godt for større børn, som dem jeg har med. De er helt grebet og synes, det er sjovt at give næsehornet æbler.


Næsehorn er blandt favoritterne
Vinterbesøg bag kulisserne giver også mulighed for at komme tæt på blandt andet gorillaer og giraffer. Men for Tanja Led Jensen er næsehorn blandt favoritterne:

- Hvis jeg skulle være dyrepasser, ville jeg passe næsehorn. De er skønne, slutter Tanja Led Jensen på vej ud af stalden.


Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.