Dagens programI dag 10-20

Næsebjørn sendt til Randers

8. november 2019

Næsebjørn sendt til Randers

Randers Regnskov har fået ny næsebjørn fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Fremover skal den dele anlæg med en af sine søstre.


En hunnæsebjørn på tre et halvt år har forladt GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og er nu sendt til Randers Regnskov. Dyrenes faste dyrepasser Villy Vinding fik hurtigt indfanget den unge hun i stalden og placeret hende i en transportkasse, så hun kunne rykke til sit nye hjem.

- Vi blev kontaktet af Randers Regnskov, som gerne ville have en ekstra næsebjørn. Pt. har de tre styk. Den ene hun går alene og skal så sættes sammen med hunnen herfra. Faktisk er de fra samme kuld, som blev født her i parken i 2016. Vi hører fra Randers, at søsteren er meget rolig, og vi oplever det samme her, så vi regner med, at de vil trives godt sammen, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Skal udfases på sigt
Udsendelsen af den unge hun er et skridt på vejen mod at udfase arten i parken på sigt. Næsebjørne er nemlig en kategoriseret som en invasiv art i EU, det vil sige dyre- eller plantearter, som via mennesket er indført i et område, hvor arten ikke hører naturligt til, og hvor den kan gøre skade på den lokale natur.

- Vi har nu tre dyr, en han og to hunner, tilbage i Givskud, og vi må gerne have dyrene her i parken. Men fordi næsebjørne er på EU's liste over invasive arter, er vi forpligtede til at sørge for, at næsebjørnene ikke yngler. Derfor har vores næsebjørnshan fået et implantat, så han ikke kan formere sig. Og vi planlægger ikke at hente nye dyr hertil, fortæller biologen.

Udover GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er der ni andre steder i Danmark, der holder næsebjørne.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.