Dagens programI dag 10-20

Når elefanten skal have ordnet negle

15. februar 2017

Når elefanten skal have ordnet negle


Ligesom mennesker har elefanten brug for at få ordnet negle. Og i GIVSKUD ZOO er elefanterne trænet til at opgaven kan klares så let som muligt - både for dyr og dyrepassere.   "Target". Med to lange bambuspinde dirigerer dyrepasser Lisa Nielsen elefanten Sandrine.
"Fod". Lisa Nielsen får elefanten til at løfte sit ene forben op mod en åbning i tremmerne, hvor foden kan stikke ud.
 "Dygtig", siger Lisa Nielsen, mens hun kaster æblestykker ind til elefanten.
Hun samarbejder med dyrepasser Christina Kolbæk, for Sandrine skal have ordnet sine negle.

Vask, fil og lotion
Mens Lisa Nielsen sikrer, at Sandrines snabel holdes til side og samtidig sørger for at holde elefanten beskæftiget med at spise æbler, står Christine Kolbæk for arbejdet med neglene. Først skal de vaskes, derefter files og til sidst bliver de smurt med hovfedt.

- Elefanternes negle ligner vores meget, og ligesom vores skal elefanternes negle plejes for eksempel for at undgå betændelse. Fødderne skal bære megen vægt, så det er vigtigt, at neglene er sunde, så elefanterne ikke har ondt, forklarer Lisa Nielsen. 

Tjekker neglene jævnligt
Dyrepasserne tjekker jævnligt negle på GIVSKUD ZOOs elefanter. Det sikrer, at træningen holdes ved lige, både for dyr og dyrepassere. Og samtidig giver det Lisa Nielsen og Christina Kolbæk mulighed for at holde godt øje med elefanternes fødder.   

 
- Det er tydeligt, at elefanterne kan godt lide det. De kan godt lide træningen, for det aktiverer og stimulerer dem. Og det er jo kloge dyr, der skal holdes i gang. Og så er det jo også rart for dem at få fjernet småsten og snavs, der kan sidder og klemme ved fødderne, fortæller Lisa Nielsen.

Træning letter arbejdet
Det er ikke meningen, at træningen og fodplejen skal gøre elefanterne i GIVSKUD ZOO tamme. Det bruges og vedligeholdes dagligt, for at dyrepasserne lettere kan håndtere dyrene uden at stresse dem.

- Elefanterne arbejder sammen med os af egen fri vilje, når vi træner med dem og tjekker fødder. Vi beder dem om at løfte foden op, og de får ros og æbler, når de gør det. Men vi tvinger dem aldrig til noget, siger Lisa Nielsen.

Udover Sandrine har GIVSKUD ZOO to andre hunelefanter, Jumba og Merdo. Også de får jævnligt ordnet negle. 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.