Dagens programI dag 10-20

Mød GIVSKUD ZOOs nyeste beboere

31. maj 2016

Mød GIVSKUD ZOOs nyeste beboere

I weekenden d. 28 og /29. maj kunne de første gæster se GIVSKUD ZOOs ny-indflyttede abeart i anlægget overfor elefanterne. De 3 nye aber ankom til parken for ca. 14 dage siden og er af arten sulawesimakak.

GIVSKUD ZOO har i første omgang importeret tre sulawesimakakker - to hunner og én han. De to hunner hedder Sami og Melfi er hhv. 6 og 7 år gamle og kommer fra Newquay Zoo i England. Hannen hedder Takuya, er 10 år gammel og kommer fra Zoo Vivarium Darmstadt i Tyskland. De 3 aber blev i første om gang introduceret til hinanden i det tidligere chimpanseanlæg, men blev sidste uge flyttet ned i den renoverede stald på P1.

 

I første omgang har det det dog kun været hannen, der har været ude i det nye anlæg. De 3 aber er stadig ikke helt trygge ved hinanden, så derfor har han fået lov til at inspicere udendørsanlægget først. Men vi forventer, at hunnerne inden længe kommer med ud. Takuya virkede meget rolig ved mødet med det nye anlæg. Han traskede roligt rundt på øerne, mens han fangede insekter og spiste lidt af bevoksningen.

 

Med tiden håber vi at bygge en stor flok af sulawasimakakker op - en flok som på sigt skal flytte ind i en renoveret version af det gamle chimpanseanlæg.

 

Læs mere om sulawesimakakkerne og parkens andre dyr her.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.