Dagens programI dag 10-20

Mawenzi, nyt medlem af gorillaflokken

22. december 2016

Mawenzi, nyt medlem af gorillaflokken


Det er kun to måneder siden, GIVSKUD ZOOs hangorilla sagde goddag til en ny hun, men nu har han allerede fået fornøjelsen igen.  Endnu en ung hun er nemlig føjet til haremmet.Den nye hun hedder Mawenzi og er 7 år gammel. Hun er født i Wilhelma Zoo i Stuttgart i Tyskland. Mawenzi er navnet på et af de tre vulkankratere, der udgør toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.


Flere ligheder

I september var det den to år ældre franske hungorilla, Khala, der flyttede ind hos flokken.  Ligesom Kahla er Mawenzi vokset op hos sine forældre, og har yngre søskende. Både Mawenzi og Khala har altså set deres mødre opdrage en unge, og det er giver dem vigtige erfaringer at trække på, når de på et tidspunkt forhåbentlig skal tage sig af deres egne unger. De to unge hunner minder også om hinanden på andre punkter, fortæller dyrepasser Tina Frisk:
- De er begge to rigtig glade for unger, som de har leget med og båret rundt på, der hvor de kom fra. De har også begge fået p-piller, før de kom til Givskud, så man undgik, at de fik unger med deres egen far. Men nu venter vi spændt på, at de kommer i brunst.


Også forskelle

Der er dog også forskelle på de to, i hvert fald på deres adfærd efter ankomsten. Mawensi er som nævnt to år yngre, og hun er mindre end både Khala og de to andre hunner i flokken. Måske derfor har Mawenzi knap så meget selvtillid som Kahla.
- Hun lagde sig bogstavelig talt fladt ned, da hun blev lukket sammen med vores han, Kipenzi, fortæller Tina Frisk. Mawenzi lagde sig straks på ryggen med numsen mod ham og lod sig undersøge.


Lille ballademager

Den lille 4-årige hangorilla, Yeba, er også denne gang meget interesseret i den nyankomne. Da der  ikke er den store størrelsesforskel på ham og Mawenzi, havde han i starten let spil og var hård ved hende, da hun ikke sagde fra. Yeba øvede sig formentlig i at væres "stor han", og skulle lige finde ud af, hvordan hierarkiet nu så ud.
- Nu har Mawenzi heldigvis fundet ud af, at hvis hun skriger, så kommer Kipenzi og griber ind, smiler Tina Frisk. Bliver Yebas opførsel for meget, er det altså bare at kalde på "bossen".


Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.