Dagens programI dag 10-20

Masser af græskar til dyrene

12. oktober 2020

Masser af græskar til dyrene

Som en særlig aktivitet bliver der i efterårsferien lagt græskar ud til udvalgte dyr.


Mange af dyrene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA vil i løbet af efterårsferien få græskar ind i anlægget.
Nogle vil være hele. Andre vil være udhulede og med forskellige snacks i.

- Det fungerer både som pynt, nu hvor vi nærmer os halloween, og hele parken er pyntet fint med græskar. Samtidig giver det gæster noget anderledes at se på, når dyrene går i gang med at undersøge, lege med og spise fra de mange græskar. Og vigtigst af alt giver det en anderledes form for berigelse for dyrene, siger formidler og tovholder på efterårsferieaktiviteterne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Susanne Toft Henriksen og tilføjer:

- Året igennem arbejder dyrepasserne meget med berigelse, og de sørger for forskellige aktiviteter til dyrene. Det kan være sæbebobler eller nødder i vand hos gorillaerne, kasser med godter hos sulawesimakkkerne eller en bladbunke med melorme til zebramangusterne. Det kan dyrene bruge god tid på at arbejde med, og så stimulerer det deres naturlige sanser, så berigelse er et meget vigtigt værktøj i parken. Og i uge 42 er det så græskar vi bruger for at holde fast i temaet.

Forskellige reaktioner
Elefanter, løver, araer, kæmpeodderne og mange flere. Listen over de dyr, der i løbet af efterårsferien får græskar, er lang.

- Det er meget forskelligt, hvordan dyrene reagerer på at få græskar. Nogle er meget nysgerrige og leger med dem. Og især hvis græskarrene er udhulede, og der er puttet nogle snacks deri, er dyrene aktive. Det kan blandt andet være kød til løver og ulve. Andre er mindre interesserede. Og elefanterne kan jo bare træde på græskarrene, og så er de væk. Så vi satser på, at der bliver noget sjovt for gæsterne at kigge på. Og gode aktiviteter for dyrene ugen igennem, siger Susanne Toft Henriksen.   

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.