Dagens programI dag 10-20

Masser af bisonkalve

27. maj 2019

Masser af bisonkalve

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er der i foråret 2019 født syv bisonkalve. De mange fødsler på kort tid er en bevidst strategi for at skabe mere naturlige forhold for dyrene.


Hele syv små bisonkalve er kommet til verden i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA dette forår. Alle er født i løbet af en periode på godt halvanden måned.

- Vi lagde ud med en kalv den 4. april, og siden kom de på stribe med den senest ankomne den 20. maj. Flere gæster har været så heldige at kunne overvære flere af fødslerne i parken, siger direktør i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Richard Østerballe.

Bevidst strategi med fødsler
De mange fødsler på kort tid er en bevidst strategi, der handler om at skabe så naturlige forhold for dyrene som muligt.

- I nogle år har vi bøvlet med, at bisonokserne var ude af synkronisering, så de fik kalve hele året rundt. Der er ikke noget forkert i asynkrone bisoner, men det er unaturligt. Det er derimod det normale, at alle de voksne hunner får deres kalve inden for samme periode om foråret, hvilket vi har arbejdet os hen imod, forklarer direktøren og tilføjer, at fødsler om foråret hjælper bisonokser i naturen med at sikre bedre overlevelsesmuligheder for kalvene:

- Trusler mod bisonokserne i naturen kan være årstider og fødeforsyning, hvor det jo er nemmest at finde mad om foråret og om sommeren. Dertil er der en del rovdyr, som gerne vil have bisonbøffer, og hvis de voksne hunner får unger året rundt, er spisekammeret åbent hele tiden, hvorimod hvis hunner får kalve samtidig, er der større sandsynlighed for, at i hvert fald nogle overlever, fordi rovdyrene ikke kan tage så mange på en gang.

Ny tyr er far til alle
For at gennemføre strategien med at synkronisere bisonokserne valgte GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA sidste år at få hentet en ny tyr til parken. Han ankom sidst i april og mødte sin nye flok godt en måned senere.

- Bisonokser er drægtige i op mod 265 dage, så med den nye tyrs introduktion til hunnerne lige før parringsperioden sidste år, vidste vi, at det ville skabe mulighed for synkronisering af fødsler til dette forår. Og den strategi lykkedes heldigvis, siger Richard Østerballe. 

De mange små bisonkalve og resten af flokken kan opleves, når man kører rundt i det nordamerikanske område på safariruten i GIVSKUD ZOO – ZOTOOPIA.

 

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.