Dagens programI dag 10-17

Løverne spotter de svageste

16. februar 2017

Løverne spotter de svageste


Det er noget særligt at komme tæt på løverne i stalden i GIVSKUD ZOO. Og det er faktisk ikke kun gæsterne, der kigger på dyrene. Løverne holder også godt øje med menneskene. For fra naturens hånd er de skabt til at spotte det nemme bytte. Den er nærmest sikker hver gang; løverne følger de mennesker, der umiddelbart virker svagest. Enten bare med øjnene eller også går de med langs siden af buret. Det kan være, hvis et menneske halter, hvis man sidder i kørestol - og ganske ofte hvis man er barn.

- Børn er ikke så store som voksne, de kan derfor ikke forsvare sig og heller ikke løbe ligeså hurtigt. Så instinktivt ved løverne, at børnene vil være et nemmere bytte end voksne, forklarer biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Gæster mærker opmærksomheden
Sikkerheden er i top i GIVSKUD ZOO. Der er solide tremmer og hegn foran burene, så gæster ikke risikerer noget. Men man kan alligevel se, hvordan løvernes medfødte instinkt vækkes, når der kommer besøg. Børnene er bare mere interessante. Eller måske nærmere appetitlige. Og det kan gæsterne godt mærke.

- De er overraskende kvikke. Man kan jo godt se, hvad løvernes blik er rettet mod, siger Sine Düring Hansen fra Vejle og peger ned på sin søn Willads og den mindste Theodor.

Løverne sprang op
Sine Düring Hansen har besøgt løvestalden for nogle år siden, hvor hendes ældste søn Willads blot var et par år gammel. Og her fik familien rigtig løvernes instinkt at mærke.

- Willads kom gående langs burene, og løverne lå stille inde bag tremmerne. Pludselig snublede han og faldt ned på gulvet, og så sprang løverne op og frem mod ham, fortæller Sine Düring Hansen.

Willads kan ikke rigtig huske episoden, og oplevelsen har i hvert fald ikke skræmt ham væk fra løvestalden;

- Det er rigtig fedt at være her, siger han.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.