Dagens programI dag 10-20

Løver på jagt efter biler

30. januar 2020

Løver på jagt efter biler

Hver vinter bliver der stille i parken, når der er lukket for gæster. Så når det igen er tid til kørsel i løveanlægget, er løverne særdeles aktive og nysgerrige.


GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog Kim Skalborg Simonsen og dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen kører ind over risten til parkens store løveanlæg.
Vinterferien nærmer sig, og det betyder, at parken vil holde åbent for gæster, og at der vil køre busser rundt i løveanlægget i hele uge 7. Derfor skal løvernes vænnes til, at biler og busser kan passere forbi.

- Når vi lukker parken ned om efteråret, betyder det, at der bliver stille i løveanlægget, for så kommer der ikke biler ind i flere måneder. De eneste køretøjer, der kører ind i anlægget over vinteren, er traktorer. Det er, når dyrepasserne skal rengøre anlægget og lægge foder ud. Så her er løverne ikke ude i anlægget samtidig, og derfor oplever dyrene ikke ret meget trafik om vinteren. Så for at vænne løverne til biler og trafik igen forud for vinterferien, tager vi og andet af parkens personale indimellem køreture igennem anlægget, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Jagtet gennem anlægget
På dagens tur rundt i anlægget er løvernes meget aktive. Det er lang tid siden, at de sidst har set biler, så køretøjet vækker dyrenes nysgerrighed.

- Løverne er meget aktive lige for tiden, og vi havde hele flokken i hælene halvvejs rundt i anlægget, indtil de gav op, fortæller biologen og tilføjer:

- De er dog ikke aggressive, bare nysgerrige. Og de yngste ser ud til at øve lidt jagt.Så både ældre og yngre lunter med rundt i flok og holder øje med bilen.  

Jagten bliver ikke ved
Ifølge biologen holder nysgerrigheden dog ikke ved:

- Det er en klassiker for os i parken om vinteren. Løverne har ikke set busser og biler i ret ofte, så når der igen kommer trafik, er dyrene nysgerrige og vil gerne kigge nærmere på køretøjerne. Men det fortager sig, og løverne vænner sig hurtigt til trafikken. Og så gider de ikke rende efter bilerne mere.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.