Åbent i dag: 10-17

Løver jager om natten

19. oktober 2021
Når savannens store rovdyr skal på jagt, sker det ofte i ly af mørket, da det sikrer de bedste vilkår for en succesfuld jagt.

Løver er kendt for at jage i flok. Og som udgangspunkt foregår det om natten. Dermed ikke sagt at løver ikke også går på jagt i dagtimerne, når solen står højt over den afrikanske savanne. Men der er visse fordele ved at jage i ly af mørket.

- Naturen er jo så smart indrettet, at dyrene tilpasser sig ud fra forholdene, og i løvernes tilfælde betyder det, at de oftest jager om natten og hviler sig om dagen, forklarer biolog og formidler i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Cindy Sørensen.

Bedre forhold i mørket
Flere faktorer gør sig ifølge biologen gældende for løverne og deres jagt på bytte.

- Det er ikke sådan, at løver har et helt unikt og perfekt nattesyn, men nogle nattejægeres øjne er tilpasset, således at de kan se lidt bedre i mørke, hvilket giver løverne mulighed for at se mulige byttedyr. Samtidig gør mørket, at byttedyrene får sværere ved at holde udkig, så løverne kan bedre gemme sig og snige sig ind på byttedyr i de mørke aften- og nattetimer, siger Cindy Sørensen, og tilføjer, at undersøgelser også har vist, at løver gerne jager i uvejr, fordi larm fra for eksempel stærk vind eller regn gør det sværere for byttedyr at høre rovdyr, der ligger på lur.

Netop vejret og temperatur betyder også meget for løvernes nattejagt.

- Vi kan alle blive lidt dvaske i varmen, og det gælder også dyr. Så at skulle bruge en masse energi på en jagt midt på dagen, det kan man ikke gøre for mange gange i træk. Derfor venter løverne gerne til nattetimerne, hvor der er køligere, så de har mere energi til at sætte efter et bytte, fortæller biologen.

Løver og andre dyrs nattejagt kan gæster lære meget mere om, når de i denne uge besøger GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Her i efterårsferien stilles der nemlig skarpt på nattens jægere. Der er især fokus på danske nattejægere, men ved fodringer rundt om i parken kan gæster også høre om andre nattejægere, heriblandt de store løver.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.