Dagens programI dag 10-20

Løver i zoo er farligst

9. januar 2020

Løver i zoo er farligst

Løver i zoologiske haver kan være meget farligere end løver i naturen. Forklaringen skal findes i den daglige kontakt til mennesker.


Selvom løverne kan se rolige ud, når de ligger og hviler på bakken, mens man kører gennem det store løveanlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, så skal man ikke tage fejl; de er rovdyr, og de er farlige. Og sammenligner man løverne i en zoologisk have med løverne i naturen, så er det zoo-løverne, der må anses som farligst.  

- Løver i en zoologisk have er vant til daglig kontakt med mennesker. De ser dyrepassere hver dag, som kommer med mad til dem, gør rent og lukker løverne ind og ud af anlægget. Da vi har 400.000 gæster om året, ser løverne også masser af gæster – og mange af dem endda inde i stalden. Det betyder, at dyrene er vant til mennesker på en helt anden måde end i naturen. Og derfor anser de ikke os som en trussel, forklarer biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Mere på vagt i naturen
I naturen er det ifølge biologen mere sandsynligt, at en løve vil trække sig, hvis den skulle møde et menneske.

- Mennesker skyder jo dyr i naturen, så i her opfattes mennesker som en trussel. Derfor vil en løve i naturen også være mere på vagt og mere tilbøjelig til at stikke af, hvis den møder et menneske. I modsætning til i en zoologisk have hvor løverne ikke vil være bange for os på samme måde. Og derfor er det mere farligt at støde på en løve fra zoo end på en løve fra naturen, fortæller Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Dermed ikke sagt at løver i naturen ikke også er farlige. Ifølge WHO’s lister over de dyr, der slår flest mennesker ihjel, ligger løven som nr. 13 med omkring 100 liv på samvittigheden om året. 

Forskellen i adfærd hos dyr i zoo og dyr i naturen kan også ses hos andre arter, fortæller biologen:

- For eksempel er antilopers flugtrespons mindre i en zoologisk have, fordi her skal de ikke hele tiden være på vagt over for rovdyr, da de ikke går i anlæg sammen.   

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er sandsynligheden for at skulle støde på en løs løve dog meget lille.

- VI har sikkerhedsprocedurer, der bliver fulgt til punkt og prikke hver dag, så man kan trygt komme og se løverne her i parken – også selvom de er farlige, lyder det fra Kim Skalborg Simonsen.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.