Dagens programI dag 10-20

Lille ny watussi rykker ind

1. april 2021

Lille ny watussi rykker ind

For at gøre klar til et generationsskifte har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA føjet et ny watussi til parkens flok.


Det var nogle forsigtige skridt ud af transportvognen, da en lille brun watussi ankom til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Men det tog hende ikke mange sekunder at få øje på parkens andre watussiokser og begive sig i retning mod dem.

- Det var simpelthen så fin en introduktion. Den nye watussi opsøgte vores flok med de samme, og flokken tog godt imod hende. Og allerede fra første dag gik hun med flokken rundt og med ind i stalden, som om hun altid har været i parken, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.  

Skal forbedre avl
Den lille nye watussi er lidt over et år gammel. Hun kommer fra Serengeti-Park Hodenhagen i Tyskland, men skal fremover være i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Vi ville gerne have en ny hun i flokken. Vores ene ko får ikke længere kalve, så for at forberede et generationsskifte har vi hentet denne unge watussi ind. Hun er fra en anden linje end vores tyr, og hun passer derfor godt ind rent genetisk, fortæller biologen.

Han tilføjer, at han dog ikke forventer unger fra hende lige i den nærmeste fremtid;

- Hun er endnu ikke så stor, så der vil gå lidt tid, før hun er kønsmoden og klar til at få kalve.

Med den lille nye ko er der nu fem watussiokser i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.