Dagens programI dag 10-20

Lad være med at fodre gederne

8. juli 2019

Lad være med at fodre gederne

Det er blevet så stort et problem med gæster, der fodrer dværggederne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, at dyrepasserne nu går ud med en direkte opfordring; lad være med at fodre dyrene.


Der er skilte i og uden for anlægget, og det står i de udleverede parkguides; fodring er forbudt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Får dyrene forkert eller for meget foder, risikerer de at blive syge. Samtidig kan de ændre deres adfærd.
Men reglen overholdes ikke af alle gæster i parken. Og det er nu blevet så stort et problem blandt andet hos dværggederne – også kaldet klappegederne – at det faste team af dyrepassere nu opfordrer gæster til at nøjes med at klappe gederne og ikke fodre dem.

- Jeg ved selvfølgelig godt, at det er hyggeligt, og det er lidt lettere at lokke gederne til sig, hvis man står med lidt friskplukket græs eller nogle grene. Men det vanskeliggør vores arbejde, og dyrene kan ikke tåle det, siger dyrepasser Jette Nørgaard.

Gederne springer ud
Netop i denne sæson har det været så udbredt med fodring hos dværggederne, at det er blevet et problem.

- Vi har oplevet en del gæster, som står ved hegnet og fodrer gederne. Og kiddene opfanger hurtigt, hvor de kan få mad fra. Så de bliver fristet, når de for eksempel ser et barn stå uden for anlægget og plukke græs til dem, eller når en gæst står med kiks i hånden, siger dyrepasseren og tilføjer:

 

- Det betyder, at gederne nu er begyndt at springe ud fra anlægget. Vi har oplevet en del gange, at gederne hopper ud på grund af gæsternes fodring af dem. 

Kan betyde aflivning
Der er også græs i gedernes anlæg, og dyrepasserne fodrer dem regelmæssigt med afmålt foder.
Men det er bare nemmere for dyrene, når maden bliver serveret direkte i hånden på en gæst. Og gederne hopper gerne ud efter det, så de kan få det friskplukkede græs lidt hurtigere.
Problemet er bare, at hvis dyrene får uhensigtsmæssige vaner ved at gæsterne fodrer dem og derfor ikke er til at styre, kan det betyde aflivning som sidste udvej.

- Vi kan ikke have dyr, der bare stikker af fra anlægget i tide og utide. Så vi opfordrer i høj grad alle vores gæster til ikke at fodre gederne. Og det gælder i øvrigt også alle andre dyr i parken. Dyrene har ikke godt af det. Tværtimod, siger Jette Nørgaard.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.