Åbent i dag: 10-17

Kom til løvetræning med dyrelort

07. september 2015
Få et sjældent indblik i dyrepassernes hverdag med parkens dyr, når GIVSKUD ZOO afholder eventen "Dyretræning - sådan gør vi" lørdag d. 12. og søndag d. 13. september.

Til eventen vil du blandt andet kunne opleve træning af løver. Det er selvfølgelig alt for risikabelt for dyrepasseren at gå ind til de store rovdyr i deres bokse. I stedet for trænes løverne til at komme tæt på gitteret og rejser sig med forpoterne oppe, så dyrepasseren kan tjekke pels, poter og tænder. Dette imponerende syn kan du også få, når der under eventen vises træning i løvestalden.

Ud over træning af løverne er der også træning med andre af parkens kløgtige dyr: Kæmpeoddere, elefanter og en kejserørn.


Hjernegymnastik med zebra-tis
Men træning er andet end pels- og potetjek. Det er også at lægge "legetøj" ud til løverne. Det kan for eksempel være elefantlort og zebra-tis, som dyrepasserne spreder rundt omkring i løvernes anlæg.
"Vi vil i weekenden også vise, hvordan vi med tis, lort og kød aktiverer løverne. Når de får færten af det lort, vi for eksempel lægger ud, forsøger de at finde ud af, hvor lugten kommer fra. Det sætter gang i hele deres sanseapparat, og bliver en slags gymnastik for hjernen," forklarer formidler, Nadia Schilling, der står for dyretræningen under weekendens event.


Træning af mor eller far
Bliver du bidt af træningen, er der mulighed for selv at lære at træne - og afprøve øvelserne på en ven eller måske et familiemedlem. Børnene får endda en særlig "klikker" med hjem, som er identisk med den, der bliver brugt ved træning af parkens dyr. Så kan træningen også fortsætte derhjemme. Måske kan børnene blive trænet til at rydde op i huset, eller forældrene til at give mere slik?

Dyretræningen forgår flere steder i parken fra kl. 10.00 til 17.00 og programmet kan læses HER

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.