Dagens programI dag 10-20

Kom til løvetræning med dyrelort

7. september 2015

Kom til løvetræning med dyrelort

Få et sjældent indblik i dyrepassernes hverdag med parkens dyr, når GIVSKUD ZOO afholder eventen "Dyretræning - sådan gør vi" lørdag d. 12. og søndag d. 13. september. 

Til eventen vil du blandt andet kunne opleve træning af løver. Det er selvfølgelig alt for risikabelt for dyrepasseren at gå ind til de store rovdyr i deres bokse. I stedet for trænes løverne til at komme tæt på gitteret og rejser sig med forpoterne oppe, så dyrepasseren kan tjekke pels, poter og tænder. Dette imponerende syn kan du også få, når der under eventen vises træning i løvestalden.

Ud over træning af løverne er der også træning med andre af parkens kløgtige dyr: Kæmpeoddere, elefanter og en kejserørn.


Hjernegymnastik med zebra-tis
Men træning er andet end pels- og potetjek. Det er også at lægge "legetøj" ud til løverne. Det kan for eksempel være elefantlort og zebra-tis, som dyrepasserne spreder rundt omkring i løvernes anlæg.
"Vi vil i weekenden også vise, hvordan vi med tis, lort og kød aktiverer løverne. Når de får færten af det lort, vi for eksempel lægger ud, forsøger de at finde ud af, hvor lugten kommer fra. Det sætter gang i hele deres sanseapparat, og bliver en slags gymnastik for hjernen," forklarer formidler, Nadia Schilling, der står for dyretræningen under weekendens event.


Træning af mor eller far
Bliver du bidt af træningen, er der mulighed for selv at lære at træne - og afprøve øvelserne på en ven eller måske et familiemedlem. Børnene får endda en særlig "klikker" med hjem, som er identisk med den, der bliver brugt ved træning af parkens dyr. Så kan træningen også fortsætte derhjemme. Måske kan børnene blive trænet til at rydde op i huset, eller forældrene til at give mere slik?

Dyretræningen forgår flere steder i parken fra kl. 10.00 til 17.00 og programmet kan læses HER

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.