Åbent i dag: 10-17

Klargøring til de køligere måneder

30. august 2018
Med de kolde efterårs- og vintermåneder lige om hjørnet, er der flere forberedelser – både hos dyrepassere og dyrene.

Efter en meget varm sommer er vejret ved at slå om. Og i GIVSKUD ZOO betyder det, at forberedelserne til efteråret og vinteren snart begynder.
De hvidhalede gnuer græsser rundt på den ene savanne. Men kun i et par måneder endnu. Hvis vejret da ikke pludselig slår helt om i frostgrader. Når parken lukker for sæsonen lidt senere på efteråret, bliver gnuerne nemlig flyttet til stalden, hvor de tilbringer vinteren. Dog med daglige lufteture i et mindre anlæg ved siden af stalden.
Også nilgaierne skal gøre klar til flytning. Hvert forår bliver de flyttet fra staldområdet til anlægget med vandbøfler. Og ved sæsonens afslutning flytter dyrepasserne dem tilbage igen, så de kan holde varmen vinteren over. Det er temperaturen, der afgør, hvornår flytningen bliver aktuel.

- Vi har forskellige rutiner i forhold til vinterophold for dyrene. Nogle dyr kan ikke så godt håndtere kulden. Det kan også være praktiske årsager med at lette håndteringen om efteråret og vinteren, og så kan det være vejret, der sætter dagsordenen. Vi kan for eksempel ikke lukke girafferne ud på en savanne, hvor jorden er frossen, for så risikerer de at falde og brække benene, fortæller GIVSKUD ZOOs dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen. 

Anlægger vinterpels
Også dyrene ruster sig til efteråret og vintertiden. Flere anlægger vinterpels, så de kan holde varmen.

- Kamelerne får en flot tyk uld, og rensdyrene og ulvene bliver også tætte i pelsen. Faktisk er flere af dyrene flottest, når de har den tykke vinterpels. Og selvom vi stadig skriver august, så begynder tegnene at vise sig nu, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Hos de dyr, der ikke har tyk vinterpels, tager dyrepasserne deres forholdsregler.

- For eksempel har vi elefanter og næsehorn, der ikke kan tåle hård frost eller kold vind. Deres ører kan simpelthen få frostskader, så i de kolde måneder tjekker dyrepasserne hver morgen vejrudsigten og tilpasser dyrenes tid udenfor efter de aktuelle forhold, siger dyrlægen og tilføjer:

- Vores gorillaer er heller ikke meget ude i de kolde måneder. De får muligheden, men de er meget kuldskær og foretrækker at være i varmen i deres indendørs anlæg.

Berigelse i staldene
For at stimulere dyrene over efteråret og vinteren sørger dyrepasserne for at give dem forskellige former for berigelse. Det kan være i form af mad eller aktiviteter.

- Det er en god måde for dyrene at bruge tiden på. De bliver for eksempel aktiveret ved nye oplevelser eller ved at skulle lede efter føden. Dyrepasserne plejer at være gode til at finde på forskellige ting, siger dyrlægen.

Indtil videre er alle dyrene dog ude – og kan opleves i GIVSKUD ZOO frem til sæsonlukning søndag den 28. oktober.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.