Dagens programI dag 10-20

Kapivarunger for første gang i seks år

15. juni 2020

Kapivarunger for første gang i seks år

Sidste år fik GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA to nye hunner for at få bedre chancer for at yngle. Og det gav pote; nu er der igen unger i flokken.


Midt på dagen den 8. juni fik gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA sig noget af en overraskelse. En af parkens kapivarer begyndte nemlig at føde. Og både gæster og personale kunne overvære, at de små unger kom til verden.

- Fødslen gik rigtig godt, og hun fik hele seks unger. Vi er meget glade, da det giver flokken stor berigelse med unger, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen.

Klar fra fødslen
Mens mange dyreunger er hjælpeløse og har brug for mor i tiden efter fødslen, er det anderledes hos kapivarerne.
 
- De små unger er fascinerende at se på, da de ligesom marsvineunger bliver født fuldt udviklede og er klar til at løbe rundt sammen med mor lige efter fødslen, forklarer dyrlægen.


 Allerede efter de første dage delte gæster også billeder på parkens facebookside af små unger, der futtede rundt i anlægget.

Vil gerne tjekke ungerne
Det er seks år siden, at der sidst var kapivarunger i anlægget. Sidste år fik parken to nye hunner fra Odense Zoo for at styrke flokken og øge chancen for at få unger. Og det gav pote.
Nu er planen at lade moren passe ungerne i fred og ro.

- Vi håber, at hun tager dem med ind i stalden inden længe, så vi kan chipmærke dem, give dem sundhedstjek og tjekke deres køn, siger Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- For kapivarer er lettere at håndtere som små end som store. Så er tænderne ikke vokset helt store endnu.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.