Dagens programI dag 10-20

Kamelunge er en han

2. april 2021

Kamelunge er en han

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste kamel er tilset af dyrlægen og lader til at være i fin form.


Planen er klar fra morgenstunden; dyrepasser Maja Lassen har sluset den nye lille kamelunge fra flokken, og sammen med dyrepasser Jette Nørgaard holder hun den, mens dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen chipmærker og tjekker den.

- Vi sørger altid for at have denne slags opgaver helt på plads, så vi kan få ungen hurtigt tilbage til mor. Mor og unge var da heller ikke helt tilfredse her, men tjekket tog kun godt et halv minut, så det var heldigvis hurtigt overstået, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Det er vigtigt, at vi får det gjort, når ungen ikke er så gammel, for selv en nyfødt kamel er ret stor og kan være svær at holde. Så af hensyn til personalets sikkerhed gør vi det, når muligheden byder sig i dagene efter fødslen. Og ungen her lader til at være i fin form. Moren er også erfaren, så hun skal nok passe godt på den lille.

Køn og navn er besluttet
Ved tjekket sørger dyrlægen for at chipmærke, give vitaminer og fastslå køn. Denne nyeste tilføjelse til flokken er en lille han.

- Det betyder, at han skal have et navn, der begynder med J, så det kan følge retningslinjerne for navngivning af vores kameler. Ungers navne skal have samme forbogstav som deres mødre, så vi let kan fastslå afstamning. Og efter nogle forslag kom på bordet, er det nu besluttet, at nyeste medlem i vores pukkelryggede familie hedder Josef.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.