Dagens programI dag 10-20

Kameler er rykket til nyt anlæg

26. marts 2021

Kameler er rykket til nyt anlæg

På grund af en omlægning i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er parkens kameler nu flyttet til et nyt område.


- Kom så. I skal denne vej.

Dyrepasser Maja Lassen og flere af hendes kolleger har væbnet sig med tålmodighed, for denne formiddag skal GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kameler flyttes fra deres gamle anlæg til et nyt.
Til at begynde med står kamelerne klar ved den port, hvor de plejer at gå igennem for at komme ud i deres anlæg. Men nu er det ikke længere deres anlæg. De skal i stedet rykke om til det område i parken, hvor der tidligere var udstillingen Tilbage til istiden og rensdyr.
Som sådan er det ikke en krævende flytning, fordi kamelerne kan gå direkte fra deres gamle stald og over i det nye anlæg, så der er ikke behov for transportkasser og lignende. Der er blot behov for tålmodighed;

- Det er klart, at kamelerne er lidt pressede, fordi det er uvant. De er jo bare klar til at gå den vej, som de plejer. Nu skal de så pludselig gå en anden vej, som tidligere har været hegnet ind. Og det kan godt være lidt forvirrende og utrygt, siger dyrepasser Maja Lassen og tilføjer:

- Så det tog lidt tid at få dem på rette spor. Der var lige en af de store hunner, der skulle tage styringen og gå forrest. Så fulgte de andre kameler med.

Rolig introduktion til det nye anlæg
Da først kamelerne kom over i de nye omgivelser, tog de den med ro, og de begyndte at undersøge området ved deres nye stald.

- Flytninger af dyr er altid spændende, fordi det kan være en stor omvæltning. Men kamelerne er kommet godt på plads, og anlægget er anlagt med niveauer, sand, stammer og andet. Så det skal nok blive interessant at se dem undersøge det hele, når de lige tager mod til sig, siger Maja Lassen.

Efter kamelerne er flyttet, kan etableringen af parkens nye pingvinanlæg i det gamle kamel-område begynde. 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.