Åbent i dag: 10-17

Kamel fundet død

17. september 2019
I weekenden blev en af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kameler fundet død, da dyrepasserne mødte ind om morgenen.

Det var højst uventet, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs hunkamel Ruth pludselig døde denne weekend.

- Hun havde ikke vist tegn på sygdom i dagene op til, og hun var en kamel i en fin alder. Så dødsfaldet var både uventet og overraskende for os, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Umuligt at undersøge
Kamelen er højst sandsynligt død om aftenen eller natten, forud for den morgen, hvor den blev fundet i stalden af parkens dyrepassere.

- Når et dyr dør, er kroppen hurtig til at forfald,e og jo større dyret er, jo værre er det næsten, da det tager lang tid, før deres kropstemperatur falder. De indre organer i bughulen begynder at gå i forrådnelse og hele kroppen svulmer op. Og når det først er sket, er det nærmest umuligt at obducere og konkludere noget, fordi kroppen er så medtaget, at der ikke vil være tydelige tegn på eventuel sygdom, forklarer dyrlægen.  

Et sjældent uheld
At Ruth var frisk helt op til hendes død samt måden, hvorpå kamelen lå, da den blev fundet, får dog dyrlægen til at komme med et bud på en sandsynlig dødsårsag:

- Kameler er drøvtyggere og har brug for hele tiden at bøvse gas dannet i vommen op. Hvis kamelen har lagt sig på siden for at slappe af kortvarigt og derefter ikke har kunnet rejse sig tilbage i opret stilling på brystet, vil gasophobningen i maverne få trykket på de indre organer til at stige og medføre organsvigt. Og det tyder på at være det, der er sket her, fortæller dyrlægen og tilføjer:

- Det er et meget sjældent uheld, som vi ikke har oplevet før, og vi håber heller ikke det sker igen.

Holder øje med ungen
Den døde kamel fik i begyndelsen af marts en unge, Ramona, som nu er godt et halvt år gammel.    

- Det er klart, at kamelungen mangler sin mor, og særligt dagen efter kaldte hun meget på den. Dieperioden for kameler er normalt godt et års tid – kalvene begynder dog at tage fast føde til sig allerede få uger efter fødslen og kan fravænnes ved fire måneders alderen. Så nu holder vi godt øje med ungen de næste uger og håber, at hun kan få lidt omsorg hos resten af flokken.  Det ville være meget ærgerligt at miste hende også, da de baktriske kameler er en kritisk truet art, siger dyrlægen.  

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.