Dagens programI dag 10-20

Kalven der ikke vil ud

12. februar 2021

Kalven der ikke vil ud

En flere måneder gammel kalv hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gemsbokflok har endnu ikke været med flokken ude på savannen. I stedet bliver den i stalden, når resten af flokken lukkes ud.


Hver dag lukker GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrepasser Thomas Kolbæk en række dyr ud på den store afrikanske savanne. Næsehorn, savannebøfler, sorte hesteantiloper og gemsbokke får alle mulighed for at få frisk luft, mens staldene rengøres, og foderet gøres klar.
Men i de seneste måneder har Thomas Kolbæk haft selskab inde i stalden, når dyrene er ude. Højst usædvanligt har en gemsbokkalv nemlig valgt ikke at følge med flokken, når det er tid til luftetur på savannen.

- Det er helt normalt, at kalvene i de første fire-fem uger efter fødslen ligger og trykker sig i stalden. Det gør de også i naturen, så de ikke er nemt bytte for rovdyr, mens de er små og skrøbelige. Men efter de første uger plejer ungerne at komme på benene og følge med mor rundt, forklarer dyrepasseren og tilføjer: 

- Det gør denne gemsbokkalv bare ikke. Og hun er snart tre måneder gammel. Umiddelbart er der ikke noget galt med hende. Hun har det fint og kan sagtens komme på benene og gå rundt. Hun gider bare ikke at gå ud.   
Udgør ikke et problem
Dyrepasseren kan ikke sige, hvorfor kalven ikke vil med ud.

- Jeg tvivler på, at det skyldes kulden. Selvom man ikke kunne fortænke den i at blive inde i varmen i disse måneder, siger Thomas Kolbæk.

Ifølge dyrepasseren er det dog ikke et problem, at kalven bliver inde.
 
- Moren forlader gerne kalven, så vi kan sagtens komme til at rengøre og fodre. Og selvom kalven efterhånden er ret stor, ligger den bare stille og roligt, når vi er i stalden. Så hvornår den vil med ud, er op til den selv, fortæller dyrepasseren.  

Thomas Kolbæk forventer dog ikke, at der vil gå lang tid, før kalven følger med flokken:

- Så er det bare spørgsmålet, om den så gider ind igen, når den først finder ud af at give den gas på savannen, smiler han.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.