Åbent i dag: 10-17

Kæmpeoddernes anlæg renses

09. februar 2020
Flere gange om året skal de sydamerikanske kæmpeodderes bassin tømmes, for at det kan blive renset grundigt – en proces der tager flere dage.

Dyrepasser Jette Nørgaard har sammen med to kolleger givet sig i kast med en ikke særlig underholdende, men dog nødvendig opgave i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Det anlæg, hvor de sydamerikanske kæmpeoddere holder til, skal have en hovedrengøring, hvor det bliver renset helt i bund. Og det kræver tid og knofedt.

- Anlægget skal holdes rent af flere årsager. For det første skal odderne have ordentlige forhold. Vi holder selvfølgelig anlægget rent dagligt, men indimellem skal det altså have denne ekstra hovedrengøring. Det gør vi flere gange om året. Og så er det selvfølgelig også så gæster kan se odderne gennem ruderne – i stedet for at ruderne er fedtet helt til, fortæller dyrepasseren.

Rengøring i etaper
Den store rengøring af anlægget tager flere dage, og den foregår i etaper, hvor de to dele af anlægget ordnes hver for sig. Så kan dyrepasserne nemlig sluse odderne væk fra den del, der skal rengøres.
I dag er Jette Nørgaard og kollegerne i gang med det dybe bassin. Først er bassinet blevet tømt, hvilket har taget en hel dag. Derefter er hele bunden blevet spulet godt igennem. Og derefter kommer turen til ruderne.

- Det er en blanding af kalk, alger og fiskeskæl fra oddernes foder, der sætter sig fast på ruderne, så vi skal svabe og skrabe grundigt for at få det af. Og så skal vi fjerne blade og barkflis fra bassinet, siger dyrepasseren og tilføjer:

- Først når vi har fået ordnet det, kan vi fylde bassinet op med vand igen, hvilket også tager tid. Og derfor går der flere dage med arbejdet.

Selvom det ikke bliver til så meget pasning af dyr, og andre kolleger må tage over med pasningen ude i parken, mens Jette Nørgaard og kollegerne pudser ruder, er opgaven ikke så slem:

- Normalt arbejder vi jo meget alene ude i staldene, men her er vi sammen om arbejdet. Det gør noget rent psykologisk, at man har godt selskab undervejs. Så det er meget hyggeligt.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.