Dagens programI dag 10-20

Kæmpeodderne har fået unger - igen

15. februar 2017

Kæmpeodderne har fået unger - igen


Endnu engang er det lykkedes at avle kæmpeodderunger i GIVSKUD ZOO. De første måneder er dog meget risikofyldte, og det er endnu usikkert, om ungerne vil overleve. Men håbet er, at de kan vokse sig store og blive en del af flokken. 


GIVSKUD ZOO er det eneste sted i Danmark, hvor man kan opleve kæmpeoddere. Og nu er der kommet flere til. Kæmpeodderparret Frida og Saro har nemlig fået fem unger.

Succesfuld avl
Det er ikke første gang, at Frida og Saro har fået unger. I 2013 fik de for første gang to unger, og det gav håb om at avle flere. Og det er også lykkedes flere gange. Selvom ikke alle unger har overlevet, er der faktisk tale om en decideret succeshistorie, for generelt er der kun ganske få zoologiske anlæg rundt om i verden, der har haft held med at avle kæmpeodderunger.   

Usikker første tid
Kæmpeodderunger er ekstremt følsomme over for forstyrrelser, og det er endnu ikke til at vide, om de fem nyankomne i GIVSKUD ZOO overlever. Så for at skabe de bedste og mest optimale chancer for det, skal der være ro i kæmpeoddernes anlæg, mens ungerne er små. Det er nemlig ikke ualmindeligt, at kæmpeoddere spiser deres unger, hvis der er uro omkring dem. Og større oddere kan også tumle så vildt med dem, at de ikke overlever. 

Lukket anlæg
Der går nogle måneder, før ungerne kan klare sig selv, og derfor er anlægget lukket af for gæster. Også dyrepasserne holder sig på afstand i det første stykke tid, så kæmpeodderne får mest mulig ro.  


Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.