Åbent i dag: 10-17

Kæmpeodderen Saro er aflivet

25. marts 2021
På grund af alvorlig sygdom og en høj alder hos kæmpeodderen Saro, er han blevet aflivet. Analyser skal nu vise, hvad sygdommen skyldtes. Aflivningen medfører på sigt store ændringer kæmpeodderflokken.

Da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i 2012 etablerede et odderanlæg, var hannen Saro og hunnen Frieda de første til at indtage omgivelserne og danne nyt avlspar. Men nu er Saro ikke længere i anlægget. På grund af alvorlig sygdom blev det besluttet af aflive ham.

- Vi har et ansvar for, at dyrene har det godt. Og med fremskreden sygdom var det kun et spørgsmål om kort tid. Derfor valgte vi, at det var bedst at aflive Saro, fortæller dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

En knude i svælget
Kæmpeodderen Saro viste tegn på sygdom, og han havde tabt kropsvægt over nogle uger. Derfor var næste skridt en bedøvelse og grundig undersøgelse hos dyrlægen.
 
- Vores dyr i parken er sjældent syge, og når de er syge, er det desværre oftest alvorligt. Særligt hos ældre dyr som Saro. Undersøgelsen, viste at Saro havde en knude i svælget, som både påvirkede hans evne til at spise og trække vejret. Derfor var det mest humant at give ham fred med det samme. Obduktionen viste, at knuden var på størrelse med en blomme, og analyser vil vise, om det er en form for cancer, hvilket er sandsynligt på grund af hans høje alder, forklarer dyrlægen.


Et nyt avlspar på sigt
Siden ankomsten til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har Saro sammen med Frieda været et succesfuldt avlspar, og de har fået mange unger, som er sendt til andre zoologiske haver. Derudover er en unge også genudsat i et naturreservat i Argentina.
Nu, hvor han ikke er i anlægget mere, og hvor Frieda også er gammel, skal der på sigt ske nogle ændringer i odderflokken, fortæller Ditte-Mari Sandgreen:

- Frieda har i noget tid ikke fået unger på grund af hendes alder, og vi kan godt se på hende at hun er ved at være en gammel odder. Det går ikke så stærkt længere, og hun har et par skavanker, så vi holder nøje øje med hendes livskvalitet. De store unger i anlægget har alle fået nye pladser i avlsarbejdet rundt i verden, og de rejser løbende over det næste år. Vi beholder en enkelt hanunge, som skal være vores nye avlshan sammen med en ny hun udefra. Så det bliver en helt ny start for vores kæmpeoddere inden længe.

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.