Åbent i dag: 10-17

Isolda flytter til Frankrig

20. november 2019
Kæmpeodderhunnen Isolda flytter fra Givskud til Frankrig, hvor hun fremover skal være del af et avlspar.

Kæmpeodderne fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA må siges at være en succes. De trives i parken, de yngler, og afkommet har så høj status i det internationale avlssamarbejde, at andre zoologiske haver gerne vil modtage oddere fra Givskud.
Seneste skud på stammen er hunnen Isolda, som blev født i 2017. Hun rykker nu fra Givskud til Zoo Parc de Beauval i Frankrig.

- Hun er to et halvt år, så hun er ved at være kønsmoden. Vores erfaring siger, at når kæmpeoddere i zoologiske haver nærmer sig tre til fire år, kan det give problemer i flokken. Så det er et rigtig godt tidspunkt at sende Isolda videre nu, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.
 
Nem flytning
Flytningen foregår uden problemer. Dyrlægen går ind i bageste del af odderanlægget, hvor Isolda er lukket fra flokken. Her sender dyrlægen en bedøvelsespil afsted, og da den unge hunodder sover, løftes hun ud af anlægget. Der bliver foretaget et sundhedstjek, og derefter løftes hunnen ind i en transportkasse. Her giver dyrlægen Isolda en indsprøjtning, så hun kan vågne fra bedøvelsen inden køreturen til Frankrig.

- Det er altid spændende, hvordan flytning og transport af vilde dyr vil foregå. Og så skal man være helt bevidst om sikkerheden, når man har med rovdyr at gøre – som kæmpeoddere. Nu har vi jo så prøvet at flytte kæmpeoddere nogle gange på det seneste, så det giver selvfølgelig en vis rutine og viden om, hvordan det bedst fungerer, siger biologen. 

Ene halvdel af et avlspar
Når Isolda lander i Frankrig, er det meningen, at hun skal sættes sammen med en han i håb om, at de kan danne par og på sigt få unger.  Zoo Parc de Beauval har ikke haft kæmpeoddere før, men de har netop bygget et nyt tropehus til det nye avlspar og håber at kunne få ligeså stor succes med trivsel og avl som GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Kæmpeodderen er en truet art, og vi har ikke mange par, der yngler i zoologiske haver. Faktisk er der her i Europa kun to steder udover os, der har succes med at få unger. Så det er glædeligt, at Beauval nu vil forsøge at få etableret et par, som kan bidrage til at styrke bestanden, siger Kim Skalborg Simonsen.

Med Isoldas afrejse er der nu parret Saro og Frieda samt fire store unger, som blev født i november 2018, Brazilia, Samba, Salvador og Rio tilbage i anlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.