Dagens programI dag lukket

Ingen hunde hos løverne

16. juli 2019

Ingen hunde hos løverne

Når gæster besøger GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA må de gerne medbringe hunde. Men der er dog adgang forbudt for de firbenede venner hos både løver og flere andre arter i parken.


Højsæsonen er i fuld gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og det betyder mange gæster i parken – og mange hunde der er med.
Hunde er meget velkomne i parken, og de må medtages stort set over det hele.
Der er dog enkelte undtagelser, og det gælder blandt andet hos løverne. 

- Vi har to løveanlæg – et hvor man kører rundt, og et hvor man som gæst oplever løverne gennem en glasrude. Og ved begge anlæg er det ikke tilladt at have hunde med, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Dårlige erfaringer
Reglen om ingen hunde hos løverne er indført, efter der var episoder, hvor løver og hunde reagerede på hinanden.

- Der har været hunde, der har siddet og gøet og knurret inde i bilerne, og løver der har reageret ved at komme tæt på og faktisk også stille sig op ad biler, hvor der sad hunde. Så det kan blive en stressende oplevelse for både løver og hunde, og det er for gæsternes sikkerhed, at vi ikke tillader hunde hos løverne, forklarer biologen.

For gæster, som har hunde med i parken, tilbydes der midlertidig pasning lige ved siden af slusen ind til løverne, så man ikke behøver at gå glip af køreturen inde hos de store rovdyr.

Flere undtagelser
Udover hos løverne må hunde ikke medtages, hvor gæster går blandt dyrere, for eksempel berberaber og klappegeder. Det skyldes, at der er høj sundhedsstandard i zoo, og eventuel smitterisiko fra andre dyr skal derfor undgås.
Samtidig er det ikke til at sige, hvordan hundene reagerer, og selvom de kan være fredelige normalt, kan de reagere uhensigtsmæssigt ved synet af berberaber, der springer rundt foran dem. Desuden er der risiko for, at de dyr, man besøger, bliver nervøse over hundens tilstedeværelse i deres anlæg.

- Det er forholdsvis få, men ganske vigtige begrænsninger vi har i forhold til hunde, siger Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Derimod er der flere andre arter, hvor det kan være ret sjovt at se samspillet med gæsternes hunde. For eksempel hos ulvene, som tydeligt kan aflæse hundenes kropssprog, og som af og til prøver at lege med hundene gennem en rude i anlægget. Så det er god berigelse for begge parter.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.