Dagens programI dag 10-20

Humboldtpingviner i det danske klima

7. juli 2022

Humboldtpingviner i det danske klima

Selvom mange forbinder pingviner med is, sne og kulde, lever GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs humboldtpingviner ikke i en fryser i parken. Og det er der en helt naturlig forklaring på.


En del af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gæster har spurgt undrende til parkens anlæg til humboldtpingviner.

- Hvorfor er der ikke is, er det ikke alt for varmt for dem, lyder spørgsmålet til parkens ansatte.

Og nej. Det er ikke for varmt, lyder det fra dyrepasseren Maja Lassen;

- Humboldtpingviner lever i et langt bælte langs den sydamerikanske vestkyst i Peru og Chile. Det strækker sig fra lige syd for ækvator til halvvejs mellem ækvator og Sydpolen, hvor der er både tempereret og subtropisk klima. Så det minder delvist om Danmark, og nogle steder er det faktisk lidt varmere end herhjemme. Så der er ingen grund til at holde vores humboldtpingviner i køleskab eller fryser her i parken – næsten tværtimod.
 
Frostgrader sender dem ind i varmen
Misforståelsen kan skyldes, at der lever pingviner i rigtig kolde egne på jorden.
Der findes dog 18 pingvinarter, og GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs humboldtpingviner er så blandt dem, der trives i lidt lunere klima.

- I og med at klimaet i deres naturlige leveområder kan minde om det danske, kan de også godt tåle vinteren herhjemme, fortæller Maja Lassen og tilføjer:

- Dog kunne vi se i pingvinernes tidligere anlæg, at de på de kolde vinterdage med sne og is, opholdt sig noget mere inde end normalt.

Vinterkvarter i det nye anlæg
Efter pingvinerne er rykket ind i deres store anlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, er de ude døgnet rundt. Dog er der i tilknytning til anlægget bygget et vinterkvarter, som dyrepasserne kan tage i brug, hvis det bliver hård vinter i Danmark.

- Vi har et staldområde med et bassin, som pingvinerne kan benytte, hvis deres anlæg fryser helt til is. Så det bliver spændende, om der bliver brug for det på et tidspunkt. Men indtil videre håber vi på nogle varme sommergrader, og så kan pingvinerne tage en svalende dukkert i deres store bassin, smiler dyrepasseren.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.