Dagens programI dag 10-20

Hjælpepakke på vej til zoo

30. marts 2020

Hjælpepakke på vej til zoo

Der er en hjælpepakke på 48 millioner på vej til danske dyreparker, zoologiske haver og akvarier, som er hårdt ramt af COVID-19 krisen.


Efter sammenslutningen af danske zoologiske haver og akvarier DAZA for en uge siden gik til regeringen i håb om at få hjælp, er der nu endelig udsigt til en økonomisk håndsrækning, der skal hjælpe den hårdt pressede branche.
 
Ifølge kulturminister Joy Mogensen har hun sammen med erhvervsminister Simon Kollerup afklaret, at det bliver muligt for danske dyreparker, zoologiske haver og akvarier at få dækket nødomkostninger til at passe godt på dyrene. Det skriver hun i et opslag på Facebook søndag aften.  

Hjælpepakken vil være et skridt på vejen til fortsat at kunne opretholde driften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og andre danske dyreparker. De har nemlig ikke kunnet benytte de hidtidige hjælpepakker, regeringen er kommet med under COVID-19 krisen.

I morgen, tirsdag, vil kulturministeren fremsætte forslaget i Folketinget. Håbet er, at der kan landes en aftale, inden påsken begynder i næste uge.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.