Dagens programI dag 10-20

Har du mødt grentraktoren?

17. juni 2015

Har du mødt grentraktoren?

Vores dyr elsker friske pilegrene, så dem får de masser af.

Tager du på besøg i GIVSKUD ZOO omkring middagstid, kan du på savannerne være heldig at møde vores "gren-traktor". Hver dag i sommerhalvåret høster vi nemlig pilegrene til dyrene. Både de græsædende dyr, de bladædende, for eksempel girafferne, og alle aberne sætter stor pris på pilegrene og æder både blade og bark. Dyrene er faktisk så glade for pilegrenene, at de kommer løbende, når "gren-traktoren" viser sig på deres område.

Masser af pil
GIVSKUD ZOO er kendt for store anlæg. Men vi kan umuligt holde liv i træer og buske, hvis dyrene får lov at æde af dem. Derfor henter vi grene andre steder på parkens arealer. Blandt andet høster vi i alt ca. 50 tons pil om året i vores pilerensningsanlæg. Anlægget er 3,6 hektar stort og indeholder fire arter af pil. Hvert år fordeles over 7.000 m3 (eller 7 mio. liter) spildevand fra stalde og søer i anlægget via 12 km drypslanger. Vandet tilfører piletræerne næring.

Græs i lange baner
GIVSKUD ZOOs dyr æder altså hvert år tonsvis af pil. Det samme gælder frisk græs. De græssende dyr har nemlig heller ikke nok føde, selv om deres anlæg er store.  Derfor slår vi græs hver dag sommeren igennem på cirka 20 hektar af vores marker. Det friske græs bliver så fordelt på savannerne.
GIVSKUD ZOO har altså en del foder til dyrene på vores egne arealer. Der er dog brug for langt mere i form af blandt andet frugt og især grønt - og selvfølgelig også kød til vores rovdyr. Men det er en helt anden historie. 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.