Åbent i dag: 10-17

Har du mødt grentraktoren?

17. juni 2015
Vores dyr elsker friske pilegrene, så dem får de masser af.

Tager du på besøg i GIVSKUD ZOO omkring middagstid, kan du på savannerne være heldig at møde vores "gren-traktor". Hver dag i sommerhalvåret høster vi nemlig pilegrene til dyrene. Både de græsædende dyr, de bladædende, for eksempel girafferne, og alle aberne sætter stor pris på pilegrene og æder både blade og bark. Dyrene er faktisk så glade for pilegrenene, at de kommer løbende, når "gren-traktoren" viser sig på deres område.

Masser af pil
GIVSKUD ZOO er kendt for store anlæg. Men vi kan umuligt holde liv i træer og buske, hvis dyrene får lov at æde af dem. Derfor henter vi grene andre steder på parkens arealer. Blandt andet høster vi i alt ca. 50 tons pil om året i vores pilerensningsanlæg. Anlægget er 3,6 hektar stort og indeholder fire arter af pil. Hvert år fordeles over 7.000 m3 (eller 7 mio. liter) spildevand fra stalde og søer i anlægget via 12 km drypslanger. Vandet tilfører piletræerne næring.

Græs i lange baner
GIVSKUD ZOOs dyr æder altså hvert år tonsvis af pil. Det samme gælder frisk græs. De græssende dyr har nemlig heller ikke nok føde, selv om deres anlæg er store.  Derfor slår vi græs hver dag sommeren igennem på cirka 20 hektar af vores marker. Det friske græs bliver så fordelt på savannerne.
GIVSKUD ZOO har altså en del foder til dyrene på vores egne arealer. Der er dog brug for langt mere i form af blandt andet frugt og især grønt - og selvfølgelig også kød til vores rovdyr. Men det er en helt anden historie. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.