INFORMATION OM COVID-19 - LÆS MERE

Dagens programI dag lukket

Hannibal rykker til Tjekkiet

10. november 2020

Hannibal rykker til Tjekkiet

En hurtigt flytning fra stald til trailer – og så er kamelen Hannibal på vej fra Givskud til Tjekkiet.


Den unge hankamel Hannibal er denne morgen sluset fra resten af flokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Han står alene i stalden, mens resten af kamelerne er sendt ud i anlægget. I dag skal Hannibal nemlig forlade parken for at rykke til en ny dyrepark.

- Han skal til Chomutov Zoo i Tjekkiet, hvor han skal være ny avlshan. Vi er rigtig glade for at kunne sende ham videre. Det er langt fra alle zoos der er så succesfulde med at yngle som vi er, så der plejer gerne at være efterspørgsel på vores kameler. Samtidig kunne vi ikke selv beholde ham meget længere, fordi vi både har hans far og mor i vores flok. Så det ville give risiko for kampe og indavl, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOTOOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

En hurtig flytning
Det kræver lige lidt koordinering og logistisk at få trailer, porte og dyrepassere med trykplader rigtigt placeret, så Hannibal selv kan gå direkte fra stalden og ind i traileren. 

- Det er uvant for ham, og derfor er han – forståeligt nok - ikke helt så samarbejdsvillig. Og fordi det er et stort dyr, er vi nødt til at sikre os, så ingen kommer til skade undervejs. Men Hannibal klarede det rigtig fint uden panik og stress, og vi har god erfaring i at ”pakke kameler”. Fra traileren trillede ind i parken, og til den kørte igen,  gik der kun en halv times tid, fortæller biologen.  

Ingen unger lige foreløbig
Det er meningen, at Hannibal fremover skal fungere som avlshan. I Tjekkiet kommer han til en flok, som lige nu består af fire hunner.

- Han får nok noget af en velkomst i Tjekkiet. Men det er dog tvivlsomt, at han får lov til noget særligt i den første tid. Han er ikke helt udvokset og ikke kønsmoden endnu. Og så skal han lige finde sin plads over for de fire voksne hunkameler, siger biologen og tilføjer:

- Så der vil gå et godt stykke tid, før der kommer unger. For det første skal Hannibal lige i gang i sin nye flok. Og for det andet går kameler drægtige i over et år. Så det bliver tidligst i 2022, at der kan komme unger. Men så håber vi også, at det lykkes.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.