Dagens programI dag 10-20

Hanløve flytter til Riga

26. april 2017

Hanløve flytter til Riga


En hanløve har forladt GIVSKUD ZOO. Den er sendt til Riga Zoo i Letland, hvor håbet er, at den kan blive leder af sin egen flok.Døren ind til løvestalden går op, og ud kommer GIVSKUD ZOOs dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen.

- Jeg er nødt til lige at hente en ekstra bedøvelsespil, siger hun og sætter kurs mod sin bil med udstyr.

Det er hanløven Kali, der skal have lidt ekstra bedøvelse. Han skal nemlig pakkes i en kasse og fragtes til Riga Zoo i Letland.

Skal danne ny flok i Riga
Hanløven Kali kom til GIVSKUD ZOO i 2015. Her har han gået sammen med to andre hanløver, som er hans halvbrødre.

- Kali har aldrig rigtig trivedes her i GIVSKUD ZOO, forklarer biolog Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Han har virket nervøs og måske været kuet af de andre løver i stalden. Han kom hertil som ret ung, og måske har det at bo i en stald med flere voksne hunner og en fuldvoksen han været for stor en udfordring. Derfor har vi valgt at sende ham til en anden zoo, hvor han ikke skal forholde sig til så mange andre løver.

Løvens nye hjem bliver i Riga, hvor de netop har åbnet et nyt anlæg.

- Planen er, at han her skal starte en ny gruppe med en enkelt eller måske to hunløver, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

En tung opgave
Da Kali har fået anden bedøvelsespil og ligger stille i buret, går dyrlægen som den første ind til ham for at tjekke, at løven er helt bedøvet. Derefter støder flere til for at hjælpe med at bære løven ud af stalden og ind i transportkassen i bilen. Og det er ikke en nem opgave, for hanløven vejer op mod 175 kilo.
Først bliver han rullet op på et bærestykke, og derefter bærer dyrepasserne ham ud til den ventende bil. Det mest besværlige er at få han skubbet helt ind i transportkassen, men efter lidt asen og masen og nogle omgange "en-to-tre-nu", lykkes det holdet at få løven placeret godt i kassen.
Dyrlægen giver ham en opvågningssprøjte og tjekker, at han er okay efter bedøvelsen - og så kan Kali begynde rejsen til Riga. 
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.