Åbent i dag: 10-17

Halt løve blev røngtenfotograferet

24. marts 2017
Der var et stort setup, da en af GIVSKUD ZOOs hunløver skulle røngtenfotograferes, fordi hun var halt på den ene pote. To eksterne dyrlæger var mødt op med transportabelt røngtenudstyr, og til opgaven fik de assistance fra parkens egen dyrlæge og tre dyrepassere. Og tjekket bød også på lidt af en overraskelse.

Hanløverne brøler højlydt, da GIVSKUD ZOOs dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen går ned ad gangen i løvestalden. De kan fornemme, at noget er anderledes, end det plejer at være. Og ganske rigtigt; øjeblikket efter sender dyrlægen en bedøvelsespil afsted mod den hunløve, der ligger over for hanløverne.
Hunløven har været halt på højre forben i nogle dage. Hun har fået behandling med antibiotika og smertestillende piller, men umiddelbart har dyrepasserne Lisa Nielsen og Christina Kolbæk ikke kunnet spore bedring. Derfor skal løven nu røntgenfotograferes, så vi kan opklare, hvad det er galt.

Stort hold hjælper til
Da den lyserøde bedøvelsespil begynder at virke, tjekker Ditte-Mari Sandgreen først, at løven er helt bedøvet. Derefter støder resten af holdet til. To dyrlæger fra Dyrlæge Pedersen i Vejle står for at røntgenfotografere og har medbragt et transportabelt røntgenapparat og en bærbar computer, så de hurtigt kan aflæse billederne. De får assistance af GIVSKUD ZOOs egen dyrlæge og tre dyrepassere, for der skal være hænder nok til at vende og dreje løven, så den kan blive røntgenfotograferet fra flere vinkler.

- Umiddelbart tyder det ikke på brud, lyder første vurdering fra dyrlægerne i kor. 

Problemet skyldes infektion
Da de første billeder ikke tydeligt viser, hvad problemet er, tager dyrlægerne flere billeder - både af den dårlige og den friske fod for at sammenligne. De mærker også godt efter på foden for at undersøge, hvad der er årsag til, at hunløven er halt. Og pludselig opdager de noget unormalt ved den ene tå. 
 
- Det, vi kan se, er, at der er infektion i hendes tå. Vi kan se på røntgenbillederne, at den er hævet, og vi kan mærke, at den er mere varm end de andre tæer. Og kloen kan ikke komme ligeså langt frem som på de andre tæer. Men det er imponerende, at hun bliver så halt af det, lyder konklusionen fra Ditte-Mari Sandgreen.

Behandling fortsætter
Uden på foden kan dyrlægerne ikke rigtig se skader, der kunne være ophav til infektionen hos hunløven. Men det kan skyldes et bid fra en af de andre løver, som allerede er helet udenpå.
Ditte-Mari Sandgreen beslutter, at hunløven fortsat skal have antibiotika, som kan bekæmpe infektionen - og smertestillende, så den ikke har ondt.  

Overraskende opdagelse
Efter røntgenfotograferingen foretager Ditte-Mari Sandgreen som altid et hurtigt sundhedstjek af løven, nu hun har muligheden. Her opdager hun, at løven har tabt en hjørnetand og at der er et åbent hul i overkæben. Det er noget, der kræver behandling. Og sammen med GIVSKUD ZOOs direktør, Richard Østerballe, beslutter hun, at de skal tilkalde en dyrlæge med speciale i tænder, så det kan blive ordnet.   

Ditte-Mari Sandgreen vækker den sovende løve med en indsprøjtning, og lidt efter lidt kommer den til sig selv. Den får lov at tilbringe natten i fred og ro - og dagen efter lukker dyrepasser Lisa Nielsen hunløven tilbage til flokken.

Om et par uger får den besøg af dyrlægerne igen. 
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.