Dagens programI dag 10-20

Grøn park er åbnet

29. maj 2020

Grøn park er åbnet

I dag, den 29. maj 2020, slog GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA portene op til årets sæson. En anderledes åbning end normalt – og for første gang i årevis er det en grøn åbning, lyder det fra parkens direktør.


Traditionen tro var direktør Richard Østerballe med ude og byde sæsonens første gæster velkommen, da klokken slog 10.00, og de første biler med gæster kunne rulle ind i parken. Flankeret af medarbejdere med flag der skulle sende gæsterne godt ind i parken.
Egentlig skulle GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA have sparket sæsonens i gang lørdag den 4. april 2020. Men COVID-19 nedlukningen af Danmark betød, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA af flere omgange måtte udskyde sin åbning. Derfor er denne åbningsdag meget speciel:

- Det er helt fantastisk, at vi nu endelig kan åbne efter måneders uvished. Så vi er meget glade. Og så er det første gang i årevis, at vi åbner en grøn park. For mange år siden lå vores åbning i maj, men den blev flyttet til tidligere på året for at give gæster bedre tid til at besøge os. Og i marts og april er det jo endnu ikke helt så grønt i Danmark. Men ved åbningen i dag er alle træer og buske ved at springe ud. Så det er en flot park, vores gæster møder, siger direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe. 

Klargøring på rekordtid
På grund af COVID-19 og hjemsendelser har medarbejdere ikke kunnet gøre parken klar til åbning.
Men da det blev meldt ud fra regeringen og folketinget, at dyreparker og zoologiske haver igen måtte åbne, trak parken i arbejdstøjet igen og har gennem ugen arbejdet på højtryk for at gøre parken klar til gæster.

- Normalt forbereder vi os jo løbende på åbning og sørger for at shine anlæg op, beskære træer og buske, bestille varer hjem til salgsteder og så videre. Det har vi ikke kunnet i år på grund af hjemsendelser og uvished om åbning. Så alle har virkelig knoklet i den seneste dage for at gøre parken åbningsklar, fortæller Richard Østerballe.

Håber på turister
Et af de store spørgsmål til denne sæson er, om turister får lov til at besøge Danmark. Over 20 procent af gæsterne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er turister, og de udgør dermed en stor del af omsætningen.
Parkens direktør håber derfor på positive udmeldinger fra regeringen i forhold til grænseåbning:

- Det er klart, at vi i Danmark skal tage hensyn til smittebeskyttelse. Men jeg håber da, at det er muligt, samtidig med at grænsen kan blive åbnet, så vi få flere besøgende, der kan veje op på det tab, vi har lidt over foråret. 

En anderledes åbning
Udover de normale opgaver forud for åbning har optakten i år været noget anderledes ved, at der er krav i forhold til COVID-19 og smittebeskyttelse. Der har været en del restriktioner og begrænsninger, som parken har skullet forholde sig til og implementere for at sikre gæsters besøg i parken. For eksempel er der indført ensretning ved visse anlæg, nogle udstillinger hvor gæster kan røre ting er midlertidigt lukkede, og der er sat afstandsmarkører og spritdispensere op over hele parken.  

- Vi følger naturligvis retningslinjerne og indretter os løbende efter dem. Og vi håber, at vi på trods af restriktionerne kan give vores gæster en vildt god dag i parken. Vi har masser af plads, så mon ikke det skulle være muligt. Vi glæder os i hvert fald til at kunne byde velkommen fra nu og resten af sæsonen, siger direktøren.    
 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.